001 - De Baat
Corona duikt op bij Argon, kleedkamers en kantine gesloten om verspreiding tegen te gaan

Corona duikt op bij Argon, kleedkamers en kantine gesloten om verspreiding tegen te gaan


Geplaatst op: 22 september 2020

Voetbalclub Argon uit Mijdrecht sluit met ingang van komende vrijdag de kleedkamers, de kantine, de buitenbar en het terras van het sportpark aan de Hoofdweg. De club wil daarmee haar verantwoordelijkheid nemen om de kans op besmetting met corona op het complex tot een minimum te beperken. Voor zover bekend is Argon de eerste club in Nederland die dit doet.

Bij het Mijdrechtse Argon zijn meerdere coronabesmettingen geconstateerd. Hierdoor ging afgelopen weekeinde een streep door de wedstrijden van de elftallen O23-1, JO18-1, JO16-1 en JO16-2.

,,Als gevolg van de besmettingen is er natuurlijk thuisquarantaine van toepassing, dit geldt voor de personen met een positief testresultaat, maar conform de maatregelen ook voor huisgenoten en nauwe contacten”, meldde Argon-voorzitter Ton Goedemoed namens het bestuur van de Mijdrechtse club.

"Het is ons als bestuur in de achter ons liggende periode helaas duidelijk geworden, dat we blijkbaar niet de macht hebben gehad om aan iedereen duidelijk te maken, dat de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan daadwerkelijk gevolgd moeten worden", schrijft het bestuur op de site van de club.

Dat betekent dat iedereen die op het complex van Argon komt voetballen, omgekleed dient te komen en thuis dient te douchen. Dit geldt zowel voor de teams van Argon als de tegenstanders. De enige uitzondering daarop betreft de thuiswedstrijden van heht eerste elftal. De thuisspelende club moet volgens de regels van de KNVB voor kleedruimte voor tegenstander en officials zorgen.

"Het spijt ons zeer dat we deze maatregel moeten nemen, we willen bijzonder graag als normaal gastheer optreden, maar mede in het licht van de aangescherpte maatregelen, waarbij bijvoorbeeld maximaal 50 personen in een horecaruimte toegelaten kunnen worden, is het ons onmogelijk om gewoon toegang te verlenen", schrijft het bestuur.


Laatst bewerkt op: 22 september 2020 09:18

Bron: Ad.nl / RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Corona duikt op bij Argon, kleedkamers en kantine gesloten om verspreiding tegen te gaan

Voetbalclub Argon uit Mijdrecht sluit met ingang van komende vrijdag de kleedkamers, de kantine, de buitenbar en het terras van het sportpark aan de Hoofdweg. De club wil daarmee haar verantwoordelijkheid nemen om de kans op besmetting met corona op het complex tot een minimum te beperken. Voor zover bekend … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: