Van aandacht voor reuma tot Tsjaikovski op Radio Aalsmeer

Van aandacht voor reuma tot Tsjaikovski op Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 23 september 2020

Groots kondigden we vorige week de 300ste uitzending aan van ‘Door de Mangel’. Sinds september 2013 ontvangt het team van de talkshow wekelijks een Aalsmeerder of Kudelstaarter als gast. Na zeven jaar zou op maandag 21 september de 300e gast aan tafel schuiven. Burgemeester Gido Oude Kotte zou de jubileumgast zijn. 

Helaas kon door omstandigheden de lustrumuitzending op het laatste moment niet doorgaan en werd er een herhaling uitgezonden. Maar van uitstel komt geen afstel. Op korte termijn zal deze bijzondere uitzending alsnog plaats vinden. Wanneer precies is nog niet duidelijk, maar houd www.radioaalsmeer.nl, de sociale media en Radio Aalsmeer-TV in de gaten!  

Leven met reuma bij ‘Echt Esther’

Donderdag 24 september zijn Ilona Harting en haar zus Martine van Soest-Harting te gast bij ‘Echt Esther’. Ilona kreeg op haar 13e te horen dat zij reuma had en Martine werd vanaf dat moment de zus van een meisje met reuma. De geschiedenis lijkt zich te herhalen nu ook bij de dochter van Ilona reuma geconstateerd is. Hoe leef je met reuma en wat betekent het voor je jeugd? Hoe blijft Ilona zo’n vrolijke en positieve vrouw en wat is de impact op Martine? Om 19.00 uur staat Esther Sparnaaij er uitgebreid bij stil. Ook deze uitzending wordt weer afgesloten met een mooie column van Truus Oudendijk.

Heb je een vraag voor een van de zussen. Mail deze naar esther@radioaalsmeer.nl

‘Sem op Zaterdag’ blijft in de sixties 

Programmamaker Sem van Hest kreeg veel bijval over de samenstelling van zijn 'back to the sixties' programma afgelopen zaterdag. Dat is een goede reden om in herhaling te gaan, dus komende zaterdag 26 september om 10.00 uur weer twee uur lang genieten van de muzikale jaren zestig. 

Tsjaikovski in 'Intermezzo'

‘Intermezzo’ wil klassieke muziek meer onder de aandacht brengen van het Aalsmeerse publiek. Wekelijks zoeken programmamakers Sem van Hest en Cor Knol om de beurt de mooiste muziekstukken uit voor liefhebbers. Op maandag 28 september om 21.00 uur deze keer twee uur lang speciale aandacht voor Pjotr Iljitsch Tsjaikovski, een van de grootste componisten van de hoog-romantiek. Tsjaikovski slaagde erin om invloeden uit de West-Europese klassieke muziek succesvol te verbinden met de Russische muziek. Sem gaat kiezen uit balletmuziek, pianoconcerten en symfonieën en wellicht krijgt u van alledrie wat moois voorgeschoteld. 

Wethouder en kinderburgemeester bij ‘Young Ones’

Woensdag 30 september om 19.00 uur ontvangen Jonas en Stevan wethouder Bart Kabout in de studio. Hij is verantwoordelijk voor de jeugd in Aalsmeer en de programmamakers gaan met hem in gesprek over diverse onderwerpen. Hij wordt vergezeld door Julius, de kinderburgemeester van Aalsmeer. Waar is hij zoal mee bezig? En zaterdag 26 september om 19.25 uur wordt de nationale finale van het Junior Songfestival live uitgezonden bij NPO3. De Aalsmeerse Maud Noordam mag daar de sterren van de hemel zingen met de girlband Unity. Ze komt vertellen hoe het was en we hopen natuurlijk dat we haar kunnen feliciteren en dat ze ons land mag gaan vertegenwoordigen. Allemaal zaterdag gaan kijken en stemmen via www.juniorsongfestival.nl. 


Laatst bewerkt op: 23 september 2020 08:01

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Van aandacht voor reuma tot Tsjaikovski op Radio Aalsmeer

Groots kondigden we vorige week de 300ste uitzending aan van ‘Door de Mangel’. Sinds september 2013 ontvangt het team van de talkshow wekelijks een Aalsmeerder of Kudelstaarter als gast. Na zeven jaar zou op maandag 21 september de 300e gast aan tafel schuiven. Burgemeester Gido Oude Kotte zou de jubileumgast … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: