001 - Escaperoom aglemeen
Tijddeur op Jozefschool

Tijddeur op Jozefschool


Geplaatst op: 23 september 2020

De Kinderboekenweek komt eraan en dit jaar is het thema geschiedenis. Een historisch boek is als een tijdmachine, door te lezen komt de geschiedenis tot leven. De Jozefschool in Vinkeveen plaatste speciaal voor de Kinderboekenweek een tijddeur op het schoolplein. Op maandagochtend ging de deur open en toen ... kwamen er zomaar mensen uit andere tijden het schoolplein op gewandeld! De deur bracht mensen uit het oude Rome en de Middeleeuwen, maar ook een jonkvrouw uit de tijden van ridders en kastelen en zelfs een Farao uit het oude Egypte. Bovendien maakte een ontdekkingsreiziger uit de tijd van Columbus even een stop in het jaar 2020. Deze historische figuren blijven de komende weken in Vinkeveen anno 2020 om de kinderen iets te leren over de tijd waar ze uit komen.

Onder het motto ‘En toen?’ schrijven de kleuters ieder een eigen boek, knutselen ze ridderhelmen en jonkvrouwhoeden; groep 3-4 leert hoe je moeilijke knopen legt en maken hun eigen schatkaart; groep 5-6 gaat Egyptische potten kleien en groep 7 maakt een maquette van een Romeinse stad. Als afsluiting presenteert iedere groep iets van hun werk aan de andere leerlingen. Alle klassen mogen een boek uitzoeken dat betrekking heeft op hun tijdsperiode. Er wordt extra veel gelezen, ontdekt en ontwikkelt en daar komen de mooiste creaties uit! Wat een leuke tijd!!

 


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tijddeur op Jozefschool

De Kinderboekenweek komt eraan en dit jaar is het thema geschiedenis. Een historisch boek is als een tijdmachine, door te lezen komt de geschiedenis tot leven. De Jozefschool in Vinkeveen plaatste speciaal voor de Kinderboekenweek een tijddeur op het schoolplein. Op maandagochtend ging de deur open en toen ... kwamen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: