Mini's van Atalante eindelijk weer in actie

Geplaatst op: 28 september 2020

Atalante Vinketoppers domineren in Nieuw-Vennep
Na ruim 7,5 maand geen officiële wedstrijd te hebben gespeeld, mochten de Vinketoppers gisteren het spits afbijten van de Vinkeveense mini’s. Er stonden in de Nieuw-Vennepse Estafette slechts twee wedstrijden, maar wel van ieder drie sets, op het programma. Zes sets achter elkaar ballen; een goede start van het nieuwe seizoen.

De Vinketoppers bestaat dit seizoen uit: Hannah, Eleana, Lynn, Maud, Noa en Roos. Er was de afgelopen weken keihard getraind en het was even spannend of dat in de wedstrijden zichtbaar zou worden.

De eerste wedstrijd stond de geel/groene equipe tegenover thuisploeg VHZ Spike. Een nieuw team met slechts drie speelsters. Waar Atalante voorheen nog wel eens weifelend uit de startblokken komt, was het nu vanaf het eerste moment vol gas. Er wordt goed geserveerd en gegooid en gevangen. Het team was alert en gaf weinig punten weg. De eerste set ging met 17-35 naar Atalante.

De tweede set lieten de meisjes van de Vinketoppers zien waar ze op getraind hadden. Er werd heel veel gepasst en gevangen, wat allemaal bonuspunten oplevert. Atalante had geen kind aan VHZ en won nog tweemaal (16-31 en 15-31).

De tweede wedstrijd was tegen AMVJ/Martinus Zeehondjes. Veel kinderen, die nog niet zo lang volleybalden. Atalante was niet goed bij de les, omdat er veel onrust bij de tegenstander was. Er werden onnodige foutjes gemaakt en de meiden raakten afgeleid omdat het soms wat lang duurde. Gelukkig waren ze op tijd er weer bij en passten en vingen ze een aantal mooie ballen. Hierdoor ging de winst met 23-18 naar Atalante.

De tweede set ging niet veel beter, maar werd wederom gewonnen (26-18).

De derde set waren de meiden van plan de dag goed af te sluiten. Er werd weer goed geserveerd en de passing was ook weer helemaal op orde. Deze extra punten zorgden ervoor dat Atalante snel uitliep en niet meer in de problemen kwam. Met 34-19 ging de laatste set en daarmee de winst van de dag naar de Vinkeveense Atalante Vinketoppers.

De speelsters hebben weer een enorme groei doorgemaakt en ze deden het super. Veel aces gescoord, veel goed gevangen en iedereen heeft minimaal een keer gepasst en gevangen.

Door het grote niveauverschil werd direct besloten de volgende minidag een niveau hoger in te schrijven. De komende weken zal er hard getraind worden om het team hiervoor klaar te stomen.

De Biggetjes
Bij Atalante De Biggetjes zijn voor dit seizoen Jens de Vries en Yorell Hendriks definitief aan het team toegevoegd. Samen met Cato Kool, Froukje de Vries, Jort Kloprogge, Lisa Vousten en Malak Adduden spelen ze op niveau 6.  Dat is bij de mini’s het hoogste niveau.

Voor deze eerste minidag waren Lisa en Malak helaas verhinderd. Tijdens het opwarmen zag je dat ze inmiddels met gemak kunnen overspelen en de bal hoog kunnen houden.

De eerste wedstrijd was tegen VVO Regenboog. Onder leiding van gelegenheidscoach Iwan Hendriks werd de eerste set glansrijk gewonnen met 15-24. Er waren een aantal mooie rally’s en Yorell serveerde zelfs bovenhands. De tweede set was totaal anders: de passing was lastig, waardoor er veel ballen uit gingen. Aan het einde wist Yorell het puntental nog op te krikken met zijn service, maar uiteindelijk verloren De Biggetjes met 28-11.

De volgende wedstrijd was tegen VCH Spike. De eerste set stonden De Biggetjes op een enorme achterstand, maar ineens liep het bij VCH Spike niet meer en wonnen de Vinkeveners met 20-16 vooral op servicepunten. Froukje serveerde zelfs een ace. De tweede set gingen de punten een tijd gelijk op, maar eindige verliezend met 17-21. De laatste wedstrijd tegen SV Smashers ging als een trein voor De Biggetjes: de setstanden waren 10-27 en 15-22.

Al met al dus deze minidag 2 keer gelijkspel en 1 keer gewonnen: een mooi resultaat.

Laatst bewerkt op: 28 september 2020 06:53

Atalante Vinketoppers domineren in Nieuw-VennepNa ruim 7,5 maand geen officiële wedstrijd te hebben gespeeld, mochten de Vinketoppers gisteren het spits afbijten van de Vinkeveense mini’s. Er stonden in de Nieuw-Vennepse Estafette slechts twee wedstrijden, maar wel van ieder drie sets, op het programma. Zes sets achter elkaar ballen; een … Lees meer »