001 -Family
Atlantis maakt het zichzelf onnodig moeilijk

Atlantis maakt het zichzelf onnodig moeilijk


Geplaatst op: 28 september 2020

Zaterdag 27 september, alweer wedstrijd nummer 4 van het corona seizoen. Een voorzichtige balans kunnen we wel opmaken, dat er op dit moment in deze poule geen één ploeg veilig is als ze een slechte dag hebben. En zeker deze wedstrijd tegen ZKC ’31 was voor het vlaggenschip uit Mijdrecht de zaak om met volle overtuiging en drive de wedstrijd in te vliegen. 

Toch gebeurde dit niet zoals van te voren werd verwacht. Atlantis had wel het initiatief met steeds een kleine voorsprong maar ZKC ’31 bleef de hele tijd gevaarlijk dichtbij. Bij het door Van Walraven BV. Gesponsorde team zat er gewoon iets te weinig pit in het spel. De aanvallende explosiviteit was er gewoon niet en soms werd er meer vragend naar elkaar gekeken wat de bedoeling was, dan dat er gekorfbald werd zoals we dat graag zouden willen doen. Desondanks bleef Atlantis echter wel gewoon zijn doelpunten maken en gingen we rusten met een op het oog ruime voorsprong van 13-9.

Trainer Wim Schaap was met name ontevreden over het gebrek aan pit en felheid en wilde dat we onszelf meer op zouden pakken. Dit gebeurde dan ook wel gelijk aan het begin van de 2de helft want de voorsprong werd nog verder uitgebreid naar 15-9. Maar toen kwam de sleet er in en werden voornamelijk de gecreëerde kansen ook niet meer afgerond. ZKC ’31 daar in tegen begon na een aantal aanpassingen in de opstelling weer te scoren en kwam daarmee beetje bij beetje terug in de wedstrijd. 

Richting het einde van de wedstrijd was het gat ineens nog maar een gaatje van 2 doelpunten geworden en werden de billetjes toch al een beetje samen geknepen. Echter rondde Atlantis op het einde weer een paar aanvallen goed af en was er met nog maar 1 minuut te gaan een 19-17 voorsprong en ondanks dat de tegenpartij nog in de laatste seconde een strafworp kreeg was de wedstrijd gedaan; 19-18 en weer 2 hele belangrijke punten.

Zo bleek vandaag voor Atlantis dat ondanks een slechte dag het toch nog goed mogelijk was om de punten gewoon binnen te kunnen halen, maar dat moet natuurlijk niet te vaak gebeuren. Deze week weer hard aan het werk om ervoor te zorgen dat we er volgende week tegen OKV uit Oostzaan weer gewoon staan. 

17 oktober zullen we pas weer in Mijdrecht aantreden en dan zullen we weer voor onze supporters een partij gaan “sleuren” om ook dan voor jullie de wedstrijd te gaan winnen. Dank jullie wel weer voor het enorme support en blijf goed en veilig met elkaar omgaan zodat we ook deze wedstrijden voor jullie kunnen blijven spelen #corona #staysafe!


Laatst bewerkt op: 28 september 2020 07:16

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis maakt het zichzelf onnodig moeilijk

Zaterdag 27 september, alweer wedstrijd nummer 4 van het corona seizoen. Een voorzichtige balans kunnen we wel opmaken, dat er op dit moment in deze poule geen één ploeg veilig is als ze een slechte dag hebben. En zeker deze wedstrijd tegen ZKC ’31 was voor het vlaggenschip uit Mijdrecht … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: