001 -Family
Themaweek tegen pesten op basisschool de Schakel

Themaweek tegen pesten op basisschool de Schakel


Geplaatst op: 28 september 2020

In het kader van de landelijke Week Tegen Pesten, stond ook op basisschool de Schakel in Vinkeveen het thema pesten afgelopen week centraal. Met creatieve opdrachten, stellingen en samenwerkactiviteiten, is samen met de kinderen nagedacht over hoe we ervoor kunnen zorgen dat alle kinderen zich veilig voelen op school. 

De Schakel werkt schoolbreed met de kanjertraining, een methodiek voor sociaal-emotionele vorming. Aan de hand van deze kanjertraining voerden de kinderen gesprekken over wat de invloed van een groep is op iemand die pestgedrag vertoont. Met welk gedrag zou je de pester kunnen helpen om te stoppen met pesten? En hoe stel je je op ten opzichte van iemand die gepest wordt? 

Daarnaast besteedden alle groepen ook op hun eigen manier extra aandacht aan het thema. Verschillende groepen namen de speciale uitzending van het Jeugdjournaal als startpunt voor een gesprek over pesten. Groep 8 luisterde naar het verhaal en het liedje Reünie van rapper Snelle over zijn ervaringen met pesten en groep 6 deed mee aan de online Heldengame van de Anti Pest Club. Daarmee ontdekten de kinderen dat er in een groep veel verschillen zijn, maar dat je eigenlijk nooit alleen staat. Ook kwamen er in het spel opdrachten voorbij met oefeningen over samenwerken, niemand buitensluiten en het gebruik maken van elkaars talenten.

De week werd afgesloten met creatieve opdrachten. Zo schilderden groep 6 lieveheersbeestjes tegen zinloos geweld en maakten de kinderen in groep 7 mooie posters tegen pesten.Laatst bewerkt op: 28 september 2020 11:56

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Themaweek tegen pesten op basisschool de Schakel

In het kader van de landelijke Week Tegen Pesten, stond ook op basisschool de Schakel in Vinkeveen het thema pesten afgelopen week centraal. Met creatieve opdrachten, stellingen en samenwerkactiviteiten, is samen met de kinderen nagedacht over hoe we ervoor kunnen zorgen dat alle kinderen zich veilig voelen op school.  De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: