001 -Family
Wegseizoen UWTC nadert het einde

Wegseizoen UWTC nadert het einde


Geplaatst op: 28 september 2020

Zondag 27 september de laatste interclubwedstrijd van 2020 bij WV De Amstel in Amstelveen. Er stonden 8 UWTC-ers aan de start, te weten, Joel en Bart in groep A (Cat. 1 en 2), Mike, Floris en Jytte in groep B (Cat. 3 en 4), Jari, Kars en Sven in groep C (Cat. 5 en 6). Een mooie opkomst van, 'The green machine', UWTC. In groep A starten Joël van Capel en Bart Knook. Voor Joël was het een leerzaam eerste seizoen waarin hij veelal achterin de koers zijn rondes reed. Vandaag liet hij zien wat een enorme groei hij heeft gemaakt en wist zelfs enkele deelnemers achter zich te laten.  Bart Knook werd 14e en Joël van Capel 18e.

In de tweede groep startte Mike, Floris en Jytte. Het was vanaf het begin een snelle wedstrijd. Floris en Jytte konden in het peloton hun wedstrijd rijden. Jytte was net als de vorige wedstrijden actief in de voorste rijen van het peloton. En trok zelfs regelmatig het peloton op een lint om te kijken of ze met een kleiner peloton verder konden. Ook als anderen ervandoor wilde gaan, werden de gaten weer dicht gereden. Tot de laatste bocht voor de finish ging het redelijk zoals Jytte het bedacht heeft. Ze had een wiel gekozen voor de sprint en toen vielen er twee renners naast en voor haar. Daardoor is zij ook gevallen en heeft de wedstrijd niet uit kunnen rijden. Floris Fransen werd 9e en Mike Knook 13e.

In groep C was na een bliksemsnelle start het deelnemersveld gelijk al verdeeld in 3 groepen. De UWTC leden Kars, Jari en Sven reden in een achtervolgend groepje van 5 renners. Ze werkten goed samen en reden in een strak tempo naar de finish. Kars van Hattem is 9e geworden, Jari Buskermolen 10e en Sven Ozinga 11e.

Veteranen
Afgelopen zondag hebben de UWTC veteranen hun laatste wedstrijd van dit seizoen gereden. Hiervoor waren zij naar Gouda gereisd. Bij de 60+ werd de wedstrijd beslist in een massa spurt en hierin wist John Tromp zich als 6e te klasseren. Bij de 70+ wist Guus Zantingh als 5e te finishen door de spurt van het peloton te winnen. Leen Blom eindigde de wedstrijd als 13e. 

LJC mtb
Morgan Hartveldt reed weer een prima wedstrijd bij de Landelijke Jeugd  Competitie mtb. In Honselerdijk bij Westland Wil Vooruit stond bij categorie 3 weer een groot startveld aan de start. De hele wedstrijd was hij in strijd om plaats 2 of 3 bij de jongens. Op het einde sloot nog een jongen aan en de moegestreden Morgan moest genoegen nemen met een hele mooie vierde plaats. 

De L&M Workwear Omloop van Noord West Overijssel. (26 sept)
Een klassieker van 68km met aan de start 151 renners waaronder onze nieuwelingen Duuk van der Haagen, Rens Grommel, Jens Versteeg en Mike Derogee van Wielrenafdeling UWTC. Na de teambespreking, het warmrijden en het nodige eten naar binnen gewerkt te hebben gingen de jongens naar de start. Hier werden ze geloot. Nadat het startschot viel werd er geneutraliseerd vertrokken. Duuk die in de neutralisatie al naar voren aan het rijden was, werd gehinderd door menig valpartij. De jurywagen gaf gas en los was de koers. Valpartij na valpartij was het gevolg, die onze jongens allemaal wisten te ontwijken. Na 22km zat Mike achter een vervelende valpartij en kon vervolgens niet meer terugkomen in het peloton. Helaas een DNF achter zijn naam. Duuk die alle valpartijen heeft gezien en ontwijken kon heeft beulswerk verricht om telkens weer terug te keren in de eerste groep. Knap werk. Jens zat achterin de eerste groep en reed een prima koers. Rens die goed gepositioneerd in de voorste gelederen van het peloton zat was lekker op dreef. Er waren 4 renners weg met nog 2 km tot de finish en bam daar vlogen er weer een paar de bocht uit de dranghekken in. Duuk zat er naast en had zoiets van; ik sprint niet mee voordat er weer wat gebeurt. Uitslag: 18 Rens, 49 Jens, 62 Duuk, DNF Mike. Voor allemaal een mooie leerschool en een hele knappe prestatie met een snelheid van 45km/uur gemiddeld in de eerste groep

Start veldrit trainingen
Vanaf woensdag 30 september starten de veldrittrainingen bij UWTC weer. 


Oldstar cycling bij UWTC
UWTC Fitbiking is de samenwerking aangegaan met de ouderenbond /OldStarsCycling. Fitbiking is voor iedereen die zich zeker wil voelen op en met de fiets. Onder leiding van ervaren (ex) wielrenners zal behendigheid en conditieverbetering de sleutelrol zijn van het fitbiken. Veiligheid moet voorop staan bij het fit biken. Dat is dan ook de reden dat er geen enkele vorm van wedstrijd gerelateerde competities worden aangegaan. Het gaat puur om fitheid te verkrijgen en om de stuurbehendigheid te vergroten. Donderdag 8 oktober is de start van het OldStartsCycling onder leiding van Peter Zijerveld en Anton Bouter. Er zal op deze dag een fotograaf aanwezig zijn voor het maken van foto`s voor promotie van het OldStarsCycling. De bedoeling is om het OldStarsCycling landelijke bekendheid te geven. Mooie uitstraling voor de UWTC om de doelgroep 55 plussers aan het bewegen te krijgen/houden.
Programma 8 oktober: 9.30 uur aanvang in het clubhuis UWTC. Starten met een kopje koffie en uitleg wat OldStarsCycling in houdt door Peter Zijerveld en Johan Annema ( Teamleider Gezond Bewegen). 10.00 uur: warming up en training op het wielerparcours van UWTC.

Na afloop zullen wij in het clubhuis onder het genot van een kopje koffie gaan evalueren. Hier willen wij een ieder bij betrekken en graag input krijgen.
Materiaal en kleding:  zelf mee te nemen, sportfiets of racefiets met versnellingen, sport/wielerkleding.  Helm verplicht.

Kosten: eerste half jaar gratis 
Voor deelname kunt u zich aanmelden bij Anton Bouter:  bouteranton@gmail.com
Laatst bewerkt op: 28 september 2020 12:15

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wegseizoen UWTC nadert het einde

Zondag 27 september de laatste interclubwedstrijd van 2020 bij WV De Amstel in Amstelveen. Er stonden 8 UWTC-ers aan de start, te weten, Joel en Bart in groep A (Cat. 1 en 2), Mike, Floris en Jytte in groep B (Cat. 3 en 4), Jari, Kars en Sven in groep … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: