Bouw nieuwe accommodatie kinderboerderij gestart

Bouw nieuwe accommodatie kinderboerderij gestart


Geplaatst op: 29 september 2020

Op 23 september is officiële de start van de bouw van de nieuwe accommodatie van de kinderboerderij feestelijk gevierd. Wethouder Hans Bouma heeft samen met de vrijwilligers van stichting Kinderboerderij De Olievaar het bouwbord onthuld. Onder de genodigden was ook een vertegenwoordiging van Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS). SLS subsidieert de nieuwe accommodatie volledig. Met deze subsidie komt een droom uit voor de kinderboerderij. 


Goede samenwerking
De gemeente heeft namens de stichting Kinderboerderij De Olievaar bij SLS een subsidie aangevraagd en gekregen voor de vervanging van de huidige bouwkeet door nieuwbouw. Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan een ontwerp en druk gezocht om een aannemer te vinden die de bouw gaat realiseren. Lokaal 18B2 Bouw en Design uit Naarden is inmiddels gestart en hoopt eind van het jaar de nieuwbouw te kunnen opleveren. Wethouder Hans Bouma: “Dit is een heel mooi resultaat. Door goed met elkaar samen te werken is dit tot stand gekomen en wordt de kinderboerderij in Uithoorn weer een stukje mooier.”

Nieuwbouw voor de kinderboerderij
“De kinderboerderij wordt beheerd door vrijwilligers. De doelstelling is om enthousiasme voor natuur, milieu en duurzaamheid over te brengen op kinderen en volwassenen. Het biedt een laagdrempelige (buurt) voorziening in Uithoorn waarbij een ieder kan genieten van deze bijzondere plek in het Libellebos en waar kinderen in een veilige omgeving leren omgaan met dieren. De kinderboerderij heeft beperkte ruimte, dus extra accommodatie op het terrein is erg welkom,” aldus Willem Körnmann, voorzitter van de stichting. 

Wie of wat is SLS?
SLS is een onafhankelijke Stichting, gefinancierd door Schiphol, Provincie Noord-Holland en de Rijksoverheid. SLS stelt subsidies beschikbaar voor gemeenten die veel hinder ondervinden van de luchthaven. “Ook is er budget voor (kleine) particuliere initiatieven die de leefbaarheid in de buurt verbeteren, zoals de bouw van een nieuwe accommodatie voor de kinderboerderij,” vertelt Ine Kuipers van SLS. Voor meer informatie over SLS, kijk op Leefomgevingschiphol.nl.


Laatst bewerkt op: 29 september 2020 07:48

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bouw nieuwe accommodatie kinderboerderij gestart

Op 23 september is officiële de start van de bouw van de nieuwe accommodatie van de kinderboerderij feestelijk gevierd. Wethouder Hans Bouma heeft samen met de vrijwilligers van stichting Kinderboerderij De Olievaar het bouwbord onthuld. Onder de genodigden was ook een vertegenwoordiging van Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS). SLS subsidieert de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: