Argon en Nootdorp delen de punten

Geplaatst op: 29 september 2020

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen is Argon er niet in geslaagd de volle buit binnen te halen. Gezien het spelbeeld over de volle 90 minuten was de puntendeling met Nootdorp realistisch te noemen, de druk werd na de verkregen voorsprong net even te zwaar om de gelijkmaker te kunnen voorkomen.

In de openingsfase was het vooral aftasten, wat de beide ploegen deden, echt veel gevaar viel er voor de doelen niet te noteren, al was de doorbraak na 7 minuten van Elgreenio Dorade zeker het moeite van het noemen waard, ware het niet dat zijn trekbal vanaf de achterlijn geen speler in hetzelfde kleur shirt wist te bereiken. Pas na 20 minuten viel er weer wat opwindends te beleven, eerst zette Niels de Vries goed door en voor vanaf de rechtervleugel, de inzet van Rezgar Kasim verdween echter naast het doel. In de volgende aanval wist Nootdorp voor het eerst voor gevaar te zorgen, maar de actie van Van Uunen, die vanaf de linkervleugel naar binnen trok, werd door Tygo Limburg op het juiste moment geneutraliseerd. Rond het half uur was er een behoorlijke kans voor de doorgebroken Younes Ouaali, maar in plaats van gebruik te maken van de openliggende ruimte besloot hij overhaast tot een schot vanaf de rand van het strafschopgebied met zijn “verkeerde” linkerbeen waardoor de inzet eenvoudig gepakt kon worden door doelman Ghennem. Het laatste gevaar in de eerste helft kwam van de zijde van Nootdorp, dat vanaf 20 meter aan mocht leggen voor een vrije trap. De inzet van Abdoel ging via de bovenkant van de lat over het Mijdrechtse doel zodat met dubbelblanke stand gerust ging worden.

Na rus ging de lont al snel in het kruitvat, want de in de rust ingebrachte Sven Beek trok er na 49 minuten van tussen en kon slechts onrechtmatig afgestopt worden. De door de bekwaam leidende scheidsrechter van den Boogaard toegekende vrije trap van Younes Ouaali deed de bal in de uiterste linkerhoek van het doel belanden, doelman Ghennem was verrast doordat zijn mensen in het muurtje opsprongen en zo de bal doorgang verleenden, 1-0. Gedwongen door de achterstand schakelde Nootdorp naar wat meer opportunistisch naar voren spelen en aangezien hun voorwaartsen over het algemeen wat meer centimeters telden dan de Argonauten leverde die speelwijze enkele hachelijke momenten op. Doelman Jordy Stam, die de in de warming up geblesseerd geraakte Marijn van Wandelen prima verving, kreeg enkele open doekjes, zeker toen hij in minuut 55 de bal na een omhaal van Abdoel uit een hoekschop katachtig over de lat wist te tikken. Na een klein uur spelen was er weer gevaar voor het doel van de gasten, na een vlot lopende aanval zette Raoul van Wijk scherp voor, doelman Ghennem wist de bal luttele centimeters voor de voet van de inglijdende Sven Beek weg te grissen.

Het was rond de tachtigste minuut, dat de druk van Nootdorp drie hoekschoppen op rij opleverde, waarbij Jordy Stam een kopstoot van Stanneveld fantastisch over de lat wist te tikken, maar helaas voor hem belandde de bal uit de daaropvolgende hoekschop in een woud van benen precies voor de voeten van Lisse, die alsnog de gelijkmaker wist te produceren, 2-2.

Beide teams probeerden in de slotfase nog de volle winst te pakken, wat het publiek een leuk slot opleverde, maar tot treffers kwamen de ploegen niet meer. De puntendeling had het aanwezige publiek in ieder geval een aardige wedstrijd opgeleverd zodat niemand ontevreden huiswaarts keerde.

Laatst bewerkt op: 29 september 2020 08:51

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen is Argon er niet in geslaagd de volle buit binnen te halen. Gezien het spelbeeld over de volle 90 minuten was de puntendeling met Nootdorp realistisch te noemen, de druk werd na de verkregen voorsprong net even te zwaar om de gelijkmaker te … Lees meer »