001 - Escaperoom aglemeen
Hoe vind ik een traineeship in de buurt van de Ronde Venen?

Hoe vind ik een traineeship in de buurt van de Ronde Venen?


Geplaatst op: 11 november 2020

Ben jij opzoek naar een nieuwe uitdaging na of tijdens je studie? Dan is een stage misschien wel iets voor jou. Ook rondom de Ronde Venen zijn er leuk stages die je kunt doen. Lees in dit artikel alles wat je moet weten over stages en hoe je er één kunt vinden!


Wat is een stage?

Een stage is een periode van een aantal maanden waarin je bij een bedrijf aan de slag gaat.  In die tijd help je werknemers met een aantal taken en projecten. Deze kunnen verschillen per organisatie en afdeling. In sommige gevallen krijg je aardig wat vrijheid en verantwoordelijkheid. Het voordeel hiervan is dat je onafhankelijk leert werken en oplossingsgericht leert denken. Ook wordt er dan van je verwacht dat je zelf  je werkdruk verdeeld over de uren die je maakt. Hiermee leer je betere planningen en inschattingen maken over je werk. In andere gevallen is er meer controle over wat je te doen krijgt. Dan is er vaak een vast ritme voor je uitgestippeld en een duidelijk doel van jouw tijd als stagiaire. 


Waarom zou ik een stage moeten lopen?

De vraag die je zou moeten stellen is: “waarom niet?”. Een stage voegt op allerlei vlakken iets toe. Je ontwikkelt je op professioneel gebied en je groeit op persoonlijk gebied. Het mogen proeven van het bedrijfsleven geeft jou een beeld van wat je verder wilt in je leven. Het verruimt je blik op de mogelijkheden waarvan je dusver misschien dacht dat die beperkt waren tot je studierichting. Ook leer je een flink aantal mensen kennen uit verschillende disciplines. Dit netwerk kan voor jou als springplank dienen voor de rest van je carrière. Verder krijg je vaak een stagevergoeding als beloning voor al het werk wat je verricht. Een stagevergoeding is over het algemeen niet erg veel maar, naast de waardevolle ervaring die opdoet, is dit toch mooi meegenomen. 


Het kan ook zijn dat je een stage moet lopen als onderdeel van je studie. De stage fungeert dan als een directe link die gelegd wordt tussen jouw kennis en de praktijk. Vaak doe je dan gedurende de stage een onderzoek. Dan draag je niet alleen bij aan je eigen ontwikkeling maar ook aan dat van het bedrijf. 


Hoe wordt ik uitgekozen voor een stage?

De vacature van je dromen ligt voor je neus. Je weet dat je er geschikt voor bent en alles in je mars hebt om daar stage te kunnen lopen. Maar hoe overtuig je hen daarvan? Hoe zorg je ervoor dat ze jou kiezen uit alle kandidaten? Over het algemeen zijn er  meerdere rondes waarin jij je bekwaamheid kan bewijzen. Bij de eerste ronde maken ze alleen kennis met de papieren versie van jou: je CV en je motivatiebrief. Je CV kun je nu niet meer veranderen, misschien een leuke (maar serieuze)  foto van jezelf erop plakken en de layout iets aanpassen maar dat is het ook wel. Je motivatiebrief, aan de andere kant, kun je mee spelen en perfectioneren. Hier alvast een paar tips. Zorg dat je motivatiebrief dient als een aanvulling op je CV waarin je de focus legt op relevante ervaringen en wat die jou hebben bijgebracht. Koppel dit aan wat zij zoeken in een stagiaire en de doelen die zij hebben als organisatie. Het is belangrijk dat de brief jou goed weerspiegeld en jou tussen alle kandidaten eruit laat springen. 

De tweede ronde is meestal een introductiegesprek. Hierna volgt over het algemeen een ronde met assessments of een case. Bereid dit goed voor en zorg dat je vragen stelt als er iets onduidelijk is. 

Mocht het allemaal niet lukken en je krijgt de stage niet, dan is dat vervelend maar niet het einde van de wereld. Leer ervan en doe het de volgende keer nog beter. Bij een volgende sollicitatie ben je dan nog beter voorbereid. Een kleine tip: begin helemaal opnieuw met je motivatiebrief, elk bedrijf is anders.


Hoe vind ik een stage in de buurt van de Ronde Venen?

Is het zover? Ga je op zoek naar de perfecte stage? Begin dan met zoeken op carrière platform Magnet.me. Hier vind je actuele stages door heel Nederland. Ook als je uit de Ronde Venen komt zijn er opties genoeg. Ga aan de slag bij een multinational op de Zuidas in Amsterdam. Of bekijk de opties in Amstelveen. Ook kun je aan het werk als stagiaire in Aalsmeer bij FMCG bedrijf Duif International. Daarnaast kun je ook in Mijdrecht bij Advisor ICT Solutions een leerzame stage gaan lopen. Start je zoektocht met deze lijst van stages in de buurt van de Ronde Venen en hengel binnen no time een geweldige stage binnen.


Laatst bewerkt op: 12 november 2020 08:32

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hoe vind ik een traineeship in de buurt van de Ronde Venen?

Ben jij opzoek naar een nieuwe uitdaging na of tijdens je studie? Dan is een stage misschien wel iets voor jou. Ook rondom de Ronde Venen zijn er leuk stages die je kunt doen. Lees in dit artikel alles wat je moet weten over stages en hoe je er één … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: