001 - Escaperoom aglemeen
Hoe vind ik een traineeship in de buurt van de Ronde Venen?

Hoe vind ik een traineeship in de buurt van de Ronde Venen?


Geplaatst op: 11 november 2020

Ben jij woonachtig in de buurt van de Ronde Venen en op zoek naar een nieuwe uitdaging voor na je studie? Dan is een traineeship wat voor jou! Traineeships zijn enorm populair onder pas afgestudeerden. Wil jij weten waarom? Hier zullen wij alles uitleggen over traineeships en hoe jij een traineeship in de buurt van de Ronde Venen kunt vinden. 


Wat is een traineeship? 

Een traineeship is een opleidingstraject waar jij 1 a 2 jaar bij een bedrijf aan de slag gaat en gelijktijdig wordt opgeleid tot een professional en/of manager in een of meerdere functies. Tijdens dit traject wordt je niet alleen getraind voor een functie, maar krijg je ook intensieve coaching en begeleiding. Een traineeship geeft je daardoor enorm veel doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf, maar hierdoor ben je ook erg aantrekkelijk voor andere bedrijven. Een ander voordeel aan een traineeship is het salaris. Het salaris moet natuurlijk niet de drijfveer zijn voor je keuze, maar een lekker salaris is toch mooi meegenomen. Een trainee verdient gemiddeld €2.500,- per maand wat, samen met de andere voordelen, een traineeship tot een erg aantrekkelijk keuze maakt. 


Verschillende traineeships

Traineeships hebben van oorsprong als doel om jou op te leiden tot een topmanager. Daarom zijn management traineeships de meest voorkomende traineeships. Bij een management traineeship loop je bij verschillende afdelingen van een organisatie mee en zul je ervaring binnen diverse functies opdoen. De afgelopen jaren is de populariteit omtrent traineeships enorm gestegen, waardoor er ook specifieke traineeship trajecten zijn ontstaan. Bijvoorbeeld IT-, supply chain- en zelfs marketing traineeships. Binnen een van deze traineeship trajecten word je opgeleid tot professional binnen een specialisatie. Als laatste biedt ook de overheid jaarlijks een aantal uiteenlopende traineeships aan. Dit kunnen traineeships bij een gemeente,  provincie of een van de ministeries zijn. 


Hoe solliciteer ik voor een traineeship?

Het solliciteren voor een traineeship gaat niet zonder slag of stoten. Traineeships zijn enorm populair onder afgestudeerden studenten waardoor recruiters vaak honderden aanmeldingen binnen krijgen. Vanwege deze enorme competitie bestaat de sollicitatieprocedure vaak uit meerdere rondes. Tijdens deze rondes worden de sollicitanten getest of ze geschikt zijn voor de functie.Het aanmelden gaat zoals gebruikelijk via je cv en sollicitatiebrief. Als je een geweldige brieft hebt aangeleverd word je uitgenodigd voor een volgende ronde. Deze bestaat meestal uit het maken van een aantal assesments en persoonlijkheidstesten. Pas in een van de volgende rondes zul je een HR manager of afdelingsmanager te spreken krijgen. 


Kom ik in aanmerking voor een traineeship?

De eisen voor een traineeship kunnen erg verschillen per bedrijf, maar vaak is bachelor- of masterdiploma vereist. Werkervaring is meestal niet nodig. Bedrijven willen je zoveel mogelijk leren dus 0 tot 2 jaar werkervaring heeft de voorkeur. Een bedrijf investeert veel tijd en geld in jou als trainee, dus naast het hebben van een hoge opleiding moet je proactief, ambitieus, flexibel en leergierig zijn. Hierbij is het ook erg belangrijk dat je een goede klik hebt met het bedrijf. Het traject kan lang duren, je tekent een contract en kun je er niet zomaar mee stoppen. 

 

Hoe vind ik een traineeship in de buurt van de Ronde Venen?

Wil jij graag een traineeship lopen en ben jij nu benieuwd welke traineeships er beschikbaar zijn in de buurt van de Ronde Venen? Gebruik dan een carriereplatform zoals Magnet.me. Hier vind je gemakkelijk een overzicht met traineeships in de buurt van de Ronde Venen. Wanneer jij in de omgeving van de Ronde Venen woont dan is er gelukkig genoeg dichtbij huis te vinden. Zowel in Amsterdam als Utrecht zijn er genoeg bedrijven die jaarlijks verschillende traineeships aanbieden.


Laatst bewerkt op: 12 november 2020 08:36

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hoe vind ik een traineeship in de buurt van de Ronde Venen?

Ben jij woonachtig in de buurt van de Ronde Venen en op zoek naar een nieuwe uitdaging voor na je studie? Dan is een traineeship wat voor jou! Traineeships zijn enorm populair onder pas afgestudeerden. Wil jij weten waarom? Hier zullen wij alles uitleggen over traineeships en hoe jij een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: