001 - Escaperoom aglemeen
Wat zijn de voordelen van een kerstpakket?

Wat zijn de voordelen van een kerstpakket?


Geplaatst op: 30 november 2020

Sinterklaas is alweer een tijdje in ons land. Sterker nog, de oude man gaat al bijna weer terug naar Spanje. Ook de kerst zit er dus aan te komen, wat we dit jaar natuurlijk wel wat anders moeten vieren vanwege het coronavirus. Toch zullen we in 2020 kerstpakketten ook gewoon gaan geven of krijgen. Werknemers gaan er mogelijk zelfs van uit dat ze dit jaar een uitgebreid pakket krijgen dan in andere jaren doordat het bijvoorbeeld niet mogelijk is om een kerstfeest te geven als ondernemer. Een kerstpakket zal hoe dan ook gegeven moeten worden, puur al door de onderstaande voordelen. Alvast een vrolijk Kerstmis!

De fiscale voordelen voor de ondernemer

Het zal alle jaren voor werkgevers een echt breinbreker zijn om te bepalen wat voor kerstpakket ze zullen geven aan de werknemers. In 2020 is dat natuurlijk niet anders. Het zou zelfs nog moeilijker gemaakt kunnen worden, wat het geval is doordat het aanbod op het moment echt gigantisch is. Dit maakt de keuze dus nog moeilijker voor de ondernemer. Toch zal er vast een exemplaar bij zitten die precies past bij jouw bedrijf en het personeel. Hierbij kijk je natuurlijk ook naar het budget, maar vergeet niet de fiscale voordelen mee te rekenen. Een kerstpakket kan namelijk zakelijk aftrekbaar zijn. Dit is alleen mogelijk als het geen vorm van acquisitie heeft en dat de uitgaven per ontvanger niet meer dan 227 euro exclusief btw zijn. 

Een steuntje in de rug

Op het moment werken veel medewerkers op afstand. Het kan dan lastig zijn om productief te blijven, wat jij als werkgever natuurlijk wel belangrijk vindt. Dit kan komen doordat de werkplek niet ergonomisch en dus niet perfect is, maar ook doordat ze afgeleid worden door hun privéleven in huis. Uit onderzoek blijkt zelfs dat langdurig thuiswerken de fysieke en mentale gezondheid kan beïnvloeden. Dit kan onder andere komen doordat veel mensen vaker en langer doorwerken. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat ze een extra drang hebben om zich te bewijzen, terwijl het ook een onzekere tijd is. Een kerstpakket kan ze dan ook een steuntje in de rug geven, zie het als een schouderklop van de baas. 

 


Laatst bewerkt op: 30 november 2020 11:45

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wat zijn de voordelen van een kerstpakket?

Sinterklaas is alweer een tijdje in ons land. Sterker nog, de oude man gaat al bijna weer terug naar Spanje. Ook de kerst zit er dus aan te komen, wat we dit jaar natuurlijk wel wat anders moeten vieren vanwege het coronavirus. Toch zullen we in 2020 kerstpakketten ook gewoon … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: