001 -Family
De Schakel opent Kinderboekenweek vol leesactiviteiten

De Schakel opent Kinderboekenweek vol leesactiviteiten


Geplaatst op: 5 oktober 2020

Met een toneelstuk en een ingepakt boek voor alle groepen opende basisschool de Schakel de Kinderboekenweek 2020. Het startsein voor een week vol lees- en spelactiviteiten in het thema van de Kinderboekenweek “En toen”, waarmee de geschiedenis tot leven komt. 

Het openingstoneelstuk, gebaseerd op het boek “De steen en de tijd”, werd gespeeld door de leerkrachten. De steen vertelt wat hij allemaal heeft gezien voordat hij in de hal van de Schakel belandde: jagers en verzamelaars, de eerste boeren, ridders en jonkvrouwen. Een mooie rol was weggelegd voor twee leerlingen uit groep 6, die verkleed als beren de jagers achterna zaten. Na het toneelstuk kreeg elke groep een ingepakt boek, dat onthulde welke tijdperk in de klas centraal staat. Groep 7 leert en leest bijvoorbeeld over Michiel de Ruyter en groep 4/5 verdiept zich in de Vikingen.

Tijdens de Kinderboekenweek organiseert de Schakel veel extra leesactiviteiten. Midden- en bovenbouwleerlingen lezen voor aan de kleuters, juffen en meesters lezen voor in andere groepen, er is een tentoonstelling van de favoriete jeugdboeken van de leerkrachten en de hele week is er “alarm lezen”. Zodra de schoolbel tijdens de lessen afgaat, mogen de kinderen alles laten vallen en een leuke plek in de school zoeken om even lekker te lezen. Ook is er de wedstrijd “terug in de tijd lezen”. Met een kruiskaart verdienen de leerlingen per groep een jaar terug in de tijd.

De Kinderboekenweek wordt afgesloten met een speurtocht door de school en een boekenruilbeurs. Alle kinderen mogen boeken meenemen om onderling met elkaar te ruilen. Zo kan iedereen weer met een aantal nieuwe boeken naar huis om lekker verder te lezen!
Laatst bewerkt op: 5 oktober 2020 12:20

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Schakel opent Kinderboekenweek vol leesactiviteiten

Met een toneelstuk en een ingepakt boek voor alle groepen opende basisschool de Schakel de Kinderboekenweek 2020. Het startsein voor een week vol lees- en spelactiviteiten in het thema van de Kinderboekenweek “En toen”, waarmee de geschiedenis tot leven komt.  Het openingstoneelstuk, gebaseerd op het boek “De steen en de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: