001 - Week van de ontmoeting
Burgemeester bezoekt kinderboerderij Boerenvreugd

Burgemeester bezoekt kinderboerderij Boerenvreugd


Geplaatst op: 5 oktober 2020

Als onderdeel van de ‘kennismakingstour’ door Aalsmeer is burgemeester Gido Oude Kotte op bezoek geweest bij kinderboerderij ‘Boerenvreugd‘ in Hornmeer. De kinderboerderij bestaat sinds 1993 en is, vanwege de coronamaatregelen, tijdelijk beperkt toegankelijk. 

De burgemeester sprak tijdens zijn bezoek met het bestuur en de vrijwilligers van de kinderboerderij. Het gesprek ging ook over hun ervaringen in deze voor iedereen vreemde tijd. Bij het gesprek was de locatiemanager van Ons Tweede Thuis aanwezig. Cliënten van Ons Tweede Thuis vinden op de kinderboerderij een zinvolle dagbesteding, die een waardevolle bijdrage is aan hun welzijn. 

Corona

Ook de kinderboerderij heeft te maken met de regels om de verspreiding van het coronavirus te beperken. De winkel is niet open en dat scheelt veel omzet. Ook zijn niet alle dieren te ‘bezoeken’. Tijdens het gesprek en de rondleiding stak burgemeester Oude Kotte zijn trots op de vrijwilligers en medewerkers van de kinderboerderij niet onder stoelen of banken. “Het is een waardevol project in onze gemeente”, constateerde de burgemeester. “U gaat mij hier nog vaak terugzien, maar dan met twee kleine gezinsleden in mijn bijzijn”. 

Geschiedenis

In 1992 doneerden 600 mensen 5 gulden om wervingskosten te dekken. De eerste bedrijven meldden zich voor sponsoring. Een gift en ondersteuning van het Nationaal Jeugdfonds ‘Jantje Beton’ in januari 1993, bracht alles in een stroomversnelling. De eerste paal in het Hornmeerpark werd op 21 juni 1993 geslagen. Ons Tweede Thuis kwam met het voorstel er tegelijkertijd een plek voor een zinvolle dagbesteding voor hun deelnemers bij te maken, er kwam veel sponsoring van bedrijfsleven en particulieren binnen. Tenslotte zou H.M. koningin Beatrix de Noord-Hollandse stolpboerderij, op 6 november 1993, officieel komen openen. 


Laatst bewerkt op: 5 oktober 2020 16:41

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Burgemeester bezoekt kinderboerderij Boerenvreugd

Als onderdeel van de ‘kennismakingstour’ door Aalsmeer is burgemeester Gido Oude Kotte op bezoek geweest bij kinderboerderij ‘Boerenvreugd‘ in Hornmeer. De kinderboerderij bestaat sinds 1993 en is, vanwege de coronamaatregelen, tijdelijk beperkt toegankelijk.  De burgemeester sprak tijdens zijn bezoek met het bestuur en de vrijwilligers van de kinderboerderij. Het gesprek … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: