De Vinken laat eerste punten liggen

Geplaatst op: 6 september 2011

Het vlaggenschip van korfbalvereniging De Vinken begon afgelopen zaterdag 3 september aan de eerste competitiewedstrijd op het veld. Tegen Woudenberg 1 wist De Vinken, ondanks een stroeve eerste helft, toch op een 6-4 voorsprong te komen. In de tweede helft was De Vinken het spoor bijster na de comeback van Woudenberg. Het antwoord bleef uit en zo werd De Vinken uiteindelijk met 11-8 verslagen.

In het nieuwe tenue van ABN AMRO
Het achttal van coach Fred Straatman speelt, net als vorig seizoen, op het veld in de tweede klasse. Afgelopen jaar speelden deze ploegen ook al tegen elkaar, waarbij beide teams eenmaal wisten te winnen. Op deze zonovergoten middag begonnen aanvallend aanvoerder Peter Kooijman, Peter Koeleman, Mariska Meulstee en Silvia Oussoren. Verdedigend startten Kelvin Hoogeboom, Rudy Oussoren, Joyce Kroon en Melanie Kroon.
Na een aftastende beginfase, was het Mariska die met haar schot de eerste voorsprong nam. Al snel wisten twee dames van Woudenberg ook het gele plastic te doorboren.
Na de 2-2, uit handen van Rudy, kon De Vinken weinig lange aanvallen draaien. Dit kwam mede door te kort geschoten ballen die in handen van de meer gretigere Woudenbergers kwamen. Verdedigend konden de zusters Kroon, ondanks de lange Woudenbergse aanvallen, veel ballen onderscheppen. Met een redelijke druk hadden de Woudenbergers dan ook geregeld plaatsfouten. Aanvallend wist Peter Kooijman vanaf de stip te scoren en Joyce zag met haar schot de stand op 4-4 komen. Net voor rust wisten Peter Koeleman en Mariska De Vinken op een kleine voorsprong te zetten.

Uit de wedstrijd

Na rust kwamen de Woudenbergers langszij en wisten binnen een kwartier op 8-6 voorsprong te komen. De Vinken kwam niet meer in het gewenste aanvalsspel en liet zich volledig uit de wedstrijd halen door de fysieke duels. De frustratie was duidelijk zichtbaar, waardoor De Vinken geen vat meer kreeg op de wedstrijd. Ook de goede kansjes die er waren bleven onbenut. Pas na de 10-6 wist De Vinken te scoren, door middel van een doorloopbal van Silvia. Met de inbreng van Helene Kroon werden nog verwoede pogingen gedaan om de achterstand in te halen. Maar met een simpel wegtrekballetje van Woudenberg was de achterstand, nog maar een kleine tien minuten voor tijd, te groot. Het laatste afstandschot van Rudy besliste de eindstand op 11-8.

Volgende week speelt De Vinken 1 thuis tegen DES 1 uit Delft. De wedstrijd zal om 15.30 uur aanvangen in sportpark De Molmhoek.

Het vlaggenschip van korfbalvereniging De Vinken begon afgelopen zaterdag 3 september aan de eerste competitiewedstrijd op het veld. Tegen Woudenberg 1 wist De Vinken, ondanks een stroeve eerste helft, toch op een 6-4 voorsprong te komen. In de tweede helft was De Vinken het spoor bijster na de comeback van … Lees meer »