001 - Escaperoom aglemeen
CDA: amendement aangenomen: Bus 120 moet langs het Station Abcoude

CDA: amendement aangenomen: Bus 120 moet langs het Station Abcoude


Geplaatst op: 5 oktober 2020

Buslijn 120 moet langs het Station Abcoude. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde in met dit voorstel van CDA, PvdA/GroenLinks, VVD en D66 bij de vaststelling van het Strategisch OV-plan. In het strategisch OV-plan staan de voorstellen waarmee de gemeente naar de provincie gaat om het openbaar vervoer in de gemeente te verbeteren.  

Fractievoorzitter Simone Borgstede (CDA): “Het is bijzonder vreemd dat we in onze gemeente een station hebben, maar dat er geen enkele bus langskomt. Dit terwijl er al een halte aanwezig is, en dit met een kleine wijziging van buslijn 120 te realiseren is.” Fractievoorzitter Pieter Kroon (PvdA/GroenLinks): “Hiermee wordt de bereikbaarheid van zowel het station als het Sporthuis, het bedrijventerrein en de sportvelden vergroot!”

Een bus langs het station

De wens van een bus langs het Station Abcoude is niet nieuw. Zo werd op 4 juli 2008 al een petitie met 1300 handtekening aangeboden bij de provincie om dit voor elkaar te krijgen. Toch is dit nog steeds niet gelukt. Om meer voet aan de grond te krijgen bij de provincie heeft de gemeente een Strategisch OV-plan gemaakt. De bus langs Station Abcoude stond hier echter niet in. Dankzij het aangenomen amendement van CDA, PvdA/GroenLinks, VVD en D66 is dit er alsnog in opgenomen.

Strategisch OV-plan

Het strategisch OV-plan zet daarnaast in op het meer strekken van buslijnen 126 en 130. Zo zouden deze lijnen vanaf Mijdrecht direct langs het industrieterrein, de nieuwe woonwijk De Maricken en vervolgens de N201 gaan rijden. Hierdoor kunnen meer mensen, sneller en met een hogere frequentie naar Amsterdam en via Breukelen naar Utrecht reizen. 

Buslijnen 121, 123 en buurtbus 526 behouden in het plan hun bestaande route om de dorpen met elkaar verbonden te houden. Daarop aanvullend wordt Syntus Flex uitgebreid naar Vinkeveen, Abcoude en Baambrugge. Deze dienst is nu al beschikbaar in Mijdrecht, Wilnis, Waverveen en delen van Vinkeveen. Syntus Flex is vervoer op afroep binnen de gemeente. Daarmee kan tussen de dorpen gereisd worden, maar ook naar de haltes van buslijnen. Een rit kan geboekt worden door te bellen of via de Syntus Flex-app. Met de voorgestelde uitbreiding zou in de hele gemeente met Syntus Flex gereisd kunnen worden. 

Nu het plan is vastgesteld, is het belangrijk dat de provincie dat ook overneemt in de nieuwe concessie. De lokale fracties van CDA en PvdA/GroenLinks gaan daar in ieder geval voor pleiten bij hun partijgenoten in Provinciale Staten. 


Laatst bewerkt op: 5 oktober 2020 19:42

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

CDA: amendement aangenomen: Bus 120 moet langs het Station Abcoude

Buslijn 120 moet langs het Station Abcoude. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde in met dit voorstel van CDA, PvdA/GroenLinks, VVD en D66 bij de vaststelling van het Strategisch OV-plan. In het strategisch OV-plan staan de voorstellen waarmee de gemeente naar de provincie gaat om het openbaar vervoer in de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: