001 - Escaperoom aglemeen
Grote variatie aan gasten bij Radio Aalsmeer, van coach tot kunstenaar en van kweker tot DJ

Grote variatie aan gasten bij Radio Aalsmeer, van coach tot kunstenaar en van kweker tot DJ


Geplaatst op: 7 oktober 2020

Donderdag is het weer die ene donderdag van de maand en dus tijd voor het culturele programma ‘That’s Life’. Presentatrice Jenny Piet en technicus Dennis Wijnhout beginnen om 20.00 uur met de aankomende expositie ”Zeg het met bloemen” in het Flower Art Museum. De affiches van deze expositie werden door kunstenaars en grafisch ontwerpers gemaakt. Hermen de Graaf en Mariska van der Zande hebben deze collectie uitgezocht en gedocumenteerd voor het museum en gaan daar alles over vertellen. Bloemstylisten Susanne Schockman en Marloes Joore vertellen over hun workshops op 22 en 23 oktober waarin je leert een leuke bloemenkrans of  herfststuk te maken. In het tweede uur komen Heleen van Haaften van KCA en Karen Santen, een van de kunstenaars, u bijpraten over de expositie Contradictions, met daarin veel tegenstellingen in vorm, maar prachtig met elkaar verbonden. En er is weer live muziek in de studio: muzikant Hein Meijer speelt zijn blues met passie.


'Echt Esther' met Klaar Hooyman

We willen allemaal erkend worden en onszelf zijn. “Het is mijn overtuiging dat iedereen hunkert naar die vrijheid om te leven, te bewegen, in liefde te kunnen bestaan, onbevangen en veilig.” Het gaat niet altijd vanzelf, wanneer het lastig wordt. Dat is het punt waar coach Klaar Hooyman begint en kan helpen met vragen stellen. De thema’s die zij behandelt zijn gericht op loopbaan, toekomst en zelfbeeld. Met Klaar gaat Esther Sparnaaij bij ‘Echt Esther’ op donderdagavond 8 oktober om 19.00 uur in gesprek over deze tijd vol veranderingen en onzekerheid. Wat zijn de tips van Klaar als je juist nu van loopbaan wilt of moet veranderen? En hoe creëer je veiligheid in een tijd als deze? Heb jij een vraag voor Klaar mail deze dan naar esther@radioaalsmeer.nl. Elke twee weken sluit Esther af met een column van Truus Oudendijk en zo ook deze week. 


Kweker Karlo Buys wordt gemangeld

Afgelopen maandag was het dan zover: de 300e gast in de Aalsmeerse talkshow ‘Door de Mangel’. Uiteraard betekende dat weer een bijzondere gast: burgemeester Gido Oude Kotte. Het werd een uitzending waarin we een kijkje mochten nemen in de mens achter de burgemeester. De 40-jarige burgemeester noemde drie woorden die het best bij hem passen: loyaliteit, inzet en gezelligheid. Woorden die ook in zijn werkkamer hangen.

Hij vertelde o.a. over zijn weg van raadslid naar burgemeester. “Aalsmeer stond bovenaan ons lijstje. Er moest gemeenschapszin zijn, een dorpskarakter hebben, in de buurt van de grote stad en het liefst in Noord-Holland”. Toen hij op gesprek kwam om gewogen te worden was Commissaris van de Koning Remkes van mening dat Aalsmeer voor een beginnend burgemeester een maatje te groot was. Als voorwerp nam de geboren Apeldoorner zijn persoonlijke voorzittershamer mee die hij van zijn opa heeft geërfd. “Zo lang ik burgemeester ben blijft Aalsmeer een zelfstandige gemeente. In ieder geval voor de komende 50 jaar”. De gehele uitzending is terug te luisteren via  uitzending gemist op de www.radioaalsmeer.nl. 

Vanaf maandag 12 oktober wordt de ‘normale’ reeks weer voortgezet met Karlo Buys. Hij is een van de laatste kwekers op de Uiterweg en kweekt vooral Illex van de beste kwaliteit (rode bessen aan de tak, vooral voor de kerst). Hij is een oud klasgenootje van de 299e gast Daniel Harting. Hij wil graag van hem weten hoe hij de Westeinder ervaart, waar hij een aantal teelakkers heeft, en dan met name qua gebruik als recreatie-, natuur- en teeltgebied.

Heb je ook een vraag voor Karlo, mail deze dan naar studio@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar: 0297-325858.

DJ Shannon Delani bij ‘All About Music’
Dinsdag 13 oktober is tussen 18.00 en 20.00 uur de internationale DJ Shannon Delani te gast bij ‘All About Music’, het interactieve muziekprogramma voor jongeren. Delani is geen doorsnee artiest en brengt verschillende stijlen van Housemuziek samen wanneer ze plaatsneemt achter de DJ-desk. Met haar optredens weet deze DJ en producer gegarandeerd een euforische energie op de dansvloer te brengen. Programmamaker Stevan van der Voet gaat met haar praten over de DJ-wereld, haar livestreams en haar docu over een vrouwelijke DJ zijn in een mannenwereld. Uiteraard gaat ze ook nog een DJ-set draaien. 

Freerunnen en meer bij ‘Young Ones’
De herfstvakantie staat voor de scholieren voor de deur en Jonas en Stevan duiken in de mogelijkheden van wat je allemaal kunt gaan doen tijdens deze vrije dagen. Ook hebben ze een interview met mensen van de ESA over het freerunnen wat sinds kort in Aalsmeer gedaan kan worden. Daarnaast draaien ze uiteraard weer de nieuwste en mooiste muziek op woensdagavond 14 oktober om 19.00 uur. 


Laatst bewerkt op: 7 oktober 2020 02:05

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Grote variatie aan gasten bij Radio Aalsmeer, van coach tot kunstenaar en van kweker tot DJ

Donderdag is het weer die ene donderdag van de maand en dus tijd voor het culturele programma ‘That’s Life’. Presentatrice Jenny Piet en technicus Dennis Wijnhout beginnen om 20.00 uur met de aankomende expositie ”Zeg het met bloemen” in het Flower Art Museum. De affiches van deze expositie werden door … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: