001 -Family
Sponsor of adopteer een bankje in park, plein of straat

Sponsor of adopteer een bankje in park, plein of straat


Geplaatst op: 8 oktober 2020

Een zitbankje om uit te rusten en te genieten van het groen. Een bankje waarop je zit om naar de spelende kinderen te kijken. Een plek waar je even kunt zitten om een mooi uitzicht te bekijken tijdens een wandeling of fietstocht. De Ronde Venen kent veel bankjes waarop het prettig is even tot rust te komen. Als het aan burgemeester en wethouders ligt, krijgen inwoners en bedrijven de mogelijkheid een bankje te adopteren of te sponsoren. Een mooie mogelijkheid om meer en mooiere bankjes te plaatsen.   

Het college voert met dit voorstel een motie uit van ChristenUnie-SGP die vorig jaar door de gemeenteraad is aangenomen. Als de gemeenteraad in november met het voorstel instemt, kunnen inwoners en bedrijven bankjes adopteren of sponsoren. Een naamplaatje op de bank geeft aan wie het bankje plaatst of onderhoudt. Inwoners en bedrijven laten op die manier zien dat zij de bankjes een warm hart toedragen.

Kwaliteit van bankjes verbeteren

Wethouder Kiki Hagen (Openbare Ruimte) is enthousiast over het voorstel. ,,De zitbankjes staan verspreid over de gemeente. Soms is er graffiti op gespoten of groeit er veel onkruid tussen de stenen onder het bankje. Om de kwaliteit van de bankjes op een hoger niveau te krijgen hebben we hulp nodig. Als inwoners of bedrijven bankjes adopteren, kunnen we meer kwaliteit bieden. Zij kunnen de bankjes zelf onderhouden of geld beschikbaar stellen om dit te laten doen.‘’

Seniorenbank of kunststof bank

Naast een bestaand bankje te adopteren bestaat ook de mogelijkheid een nieuwe zitbank te sponsoren. Er is keuze uit drie type banken: een seniorenbank zonder rollatorvoorziening, een seniorenbank met rollatorvoorziening en een kunststof bank. De plek die de sponsor op het oog heeft, bepaalt voor een groot deel welke bank het meest geschikt is. 

Kosten voor adoptie of sponsoring verschillen

Voor het sponsoren of adopteren van een bankje wordt een overeenkomst afgesloten voor 5 jaar. De kosten voor het adopteren of sponsoren van een bank verschillen. Voor beide mogelijkheden zijn er pakketten die variëren van 0 tot 4220 euro.


Laatst bewerkt op: 8 oktober 2020 00:40

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sponsor of adopteer een bankje in park, plein of straat

Een zitbankje om uit te rusten en te genieten van het groen. Een bankje waarop je zit om naar de spelende kinderen te kijken. Een plek waar je even kunt zitten om een mooi uitzicht te bekijken tijdens een wandeling of fietstocht. De Ronde Venen kent veel bankjes waarop het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: