001 -Family
Bovenbouw de Schakel bezoekt tentoonstelling

Bovenbouw de Schakel bezoekt tentoonstelling "Vrijheid/Blijheid"


Geplaatst op: 10 oktober 2020

Op donderdag 8 oktober bezochten de groepen 6, 7 en 8 van basisschool De Schakel de pop-up tentoonstelling "Vrijheid/Blijheid" in Vinkeveen. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van Vinkeveen tijdens de 2e wereldoorlog. De organisatoren, Greet en Marjolein Stappers, hebben veel spullen en verhalen verzameld over deze periode en vulden de tentoonstelling voor de kinderen aan met boeiende verhalen. 

De leerlingen leerden over de hongerwinter, het verzet, de NSB, onderduiken, de bevrijding en nog veel meer. Zeker het verhaal over Jan Berkelaar, een verzetsheld uit Vinkeveen, maakte veel indruk. Pas onlangs is ontdekt welke belangrijke rol hij speelde in het verzet in Vinkeveen en omstreken. 

Er was veel te bekijken en te ontdekken voor de leerlingen: legerhelmen en -kleding, bonnenboekjes, voedselpakketten, oude gebruiksvoorwerpen uit die tijd en heel veel foto's. Ook leuk voor de kinderen: in de tentoonstelling was ook de allereerste foto te zien van De Schakel die toen nog CNS Vinkeveen heette. Een zeer geslaagd en leerzaam uitstapje dat veel indruk maakte.

 
Laatst bewerkt op: 10 oktober 2020 09:02

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bovenbouw de Schakel bezoekt tentoonstelling "Vrijheid/Blijheid"

Op donderdag 8 oktober bezochten de groepen 6, 7 en 8 van basisschool De Schakel de pop-up tentoonstelling "Vrijheid/Blijheid" in Vinkeveen. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van Vinkeveen tijdens de 2e wereldoorlog. De organisatoren, Greet en Marjolein Stappers, hebben veel spullen en verhalen verzameld over deze periode en vulden de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: