001 - Escaperoom aglemeen
Webinar: Hoe maken we De Ronde Venen aardgasvrij?

Webinar: Hoe maken we De Ronde Venen aardgasvrij?


Geplaatst op: 10 oktober 2020

De Nederlandse aardgaskraan gaat dicht. Dit betekent dat ook in De Ronde Venen het aardgas verdwijnt op termijn. Gemeente De Ronde Venen heeft zich als doel gesteld om in 2040 aardgasvrij te zijn. Op 27 oktober en 2 november houdt de gemeente daarom een webinar om inwoners te informeren over een aardgasvrije gemeente. Hoe verwarmen we woningen in de toekomst? Welke alternatieven zijn er? Hoe gaat het overstappen op een andere warmtebron eruitzien? Wat betekent dit voor u?

Waarom deelnemen?

Stap voor stap gaat de gemeente van het aardgas af. 2040 lijkt nog ver weg: maar toch wil de gemeente haar inwoners meenemen in het proces op weg naar een aardgasvrije gemeente. Momenteel onderzoekt de gemeente welke alternatieven er zijn, en in welke volgorde de wijken in De Ronde Venen van het aardgas af gaan. Tijdens het webinar informeert de gemeente inwoners over de verschillende alternatieven. Er is ook ruimte om met een adviseur te praten en vragen te stellen. 

Aanmelden

De digitale inwonersavonden vinden plaats op dinsdag 27 oktober om 19.00 uur en maandag 2 november om 20.00 uur. Het programma duurt 1,5 uur. Meldt u zich aan via www.derondevenen.nl/aardgasvrij. Heeft u vooraf al vragen die u tijdens het webinar graag beantwoord krijgt? Zet uw vragen onder ‘opmerkingen’ op het inschrijfformulier. U ontvangt een dag voor het webinar een bevestigingsmail. In deze email vindt u ook de link om deel te nemen aan het webinar. Geen email ontvangen? Neem dan telefonisch contact op via 0297 29 16 16. Of stuur een e-mail naar duurzaam@derondevenen.nl.  

Meer weten over duurzaamheid?

Meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen zetten, staat op www.duurzaamderondevenen.nl. Of meld u aan voor onze nieuwsbrief via www.derondevenen.nl/duurzaam. 


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Webinar: Hoe maken we De Ronde Venen aardgasvrij?

De Nederlandse aardgaskraan gaat dicht. Dit betekent dat ook in De Ronde Venen het aardgas verdwijnt op termijn. Gemeente De Ronde Venen heeft zich als doel gesteld om in 2040 aardgasvrij te zijn. Op 27 oktober en 2 november houdt de gemeente daarom een webinar om inwoners te informeren over een aardgasvrije gemeente. Hoe verwarmen we woningen in de toekomst? Welke alternatieven zijn er? … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: