Nipte zege levert Argon koppositie op

Geplaatst op: 11 oktober 2020

Het voetballen zit dezer dagen in een moeilijk parket, niet alleen mag er geen publiek bij de gespeelde wedstrijden aanwezig zijn, zaterdagmiddag werd er ook nog een dergelijke bak hemelwater over de spelers uitgegoten dat een ieder blij was, dat de wedstrijd op kunstgras werd gespeeld, zodat de bal nog enigszins normaal bleef rollen.

Mede door deze omstandigheden viel het voor de teams niet mee, om tot goed voetbal te komen. Pas na een klein kwartier viel het eerste mogelijke gevaar te noteren, maar omdat Mehmet Kaya en Giliano Eijken elkaar in de weg liepen, kon de goede voorzet van de weer herstelde Ian Refos niet op de juiste manier afgemaakt worden. Zwaluwen had wel wat vaker de bal in het bezit, maar de jonge defensie met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar had er prima het oog in en gaf zo goed als geen mogelijkheid weg. Dat leidde er toe, dat de gasten zich gingen bedienen van pogingen van veraf,  met name Feld deed dit enige malen, maar het vizier stond bepaald niet op scherp en doelman Jordy Stam hoefde in deel een dan ook zelden echt in te grijpen. Omdat ook de blauw witte voorwaartsen de defensie van de gasten niet echt konden verontrusten, was de dubbelblanke ruststand dan ook geen verrassing.

Snel na rust kwam in die stand dan toch verandering, toen linksback Tygo Limburg profiteerde van plotse ruimte en Giliano Eijken in kansrijke positie bracht. Het schot, dat volgde, werd door doelman Bakker gepareerd, maar de rebound die hij moest toestaan werd door Ian Refos vanaf 14 meter graag geaccepteerd, de bal verdween langs de kansloze defensie in het net, 1-0. Het Mijdrechtse middenveld functioneerde na rust met het inbrengen van Younes Ouaali beter dan in het eerste deel van de wedstrijd, waardoor in het eerste kwartier van de tweede helft de gasten niet tot enig gevaar wisten te komen. Een vrije trap na 60 minuten, genomen door Schaap, noopte Jordy Stam voor de eerste keer tot een redding, terwijl de doelman ook vier minuten later moest ingrijpen bij een hoekschop, de rebound werd in dit geval door Hand naast het Mijdrechtse doel geplaatst.

In het laatste kwartier van de wedstrijd zette Zwaluwen nogmaals aan en nam de druk op het doel van Argon toe, maar bij de pogingen van de invallers Kuijpers en Severins bleek Jordy Stam deze middag ongenaakbaar, meer dan een hoekschop leverde het niet op. De mogelijkheden voor Argon waren in deze fase niet talrijk, slechts de opgekomen rechterverdediger Raoul van Wijk kwam oog in oog te staan met doelman Bakker, die de harde inzet met een reflex van de voet wist te keren. In blessuretijd was er nog een uitbraak van invaller Niels de Vries, maar zijn valpartij na een verdedigende sliding leverde niet het door hem gehoopte fluitsignaal op, de rustig leidende scheidsrechter Toonen schatte ook deze situatie juist in. Even later besloot de leidsman dat het wel genoeg was geweest en kon Argon een zege noteren, die door hard werken van de hele ploeg was behaald en zeker niet onverdiend genoemd kon worden.

Mede door enkele verrassende uitslagen voert Argon nu de ranglijst aan omdat zij als enige van de zes ploegen met 7 punten hier maar drie wedstrijden voor nodig hadden. Dinsdagavond haalt Argon, mits het niet door maatregelen van de regering wordt terug gefloten, in bij Forum Sport in Voorburg dat op zes punten staat, we kunnen weer een pittige opdracht verwachten, waarna zaterdag de reis naar VELO in Wateringen volgt.

Laatst bewerkt op: 11 oktober 2020 02:23

Het voetballen zit dezer dagen in een moeilijk parket, niet alleen mag er geen publiek bij de gespeelde wedstrijden aanwezig zijn, zaterdagmiddag werd er ook nog een dergelijke bak hemelwater over de spelers uitgegoten dat een ieder blij was, dat de wedstrijd op kunstgras werd gespeeld, zodat de bal nog … Lees meer »