001 -Family
Diploma’s uitgereikt aan Trainers Omgaan met Pesten in Eetcafé de Haven in Vinkeveen

Diploma’s uitgereikt aan Trainers Omgaan met Pesten in Eetcafé de Haven in Vinkeveen


Geplaatst op: 12 oktober 2020

Ook voor de trainers in opleiding was de afgelopen maanden de impact van corona voelbaar. Opleidingsdagen konden geen doorgang vinden en examens werden tot twee keer toe verplaatst. Gelukkig keerde rond de zomer het tij en konden alle activiteiten weer opgestart worden. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Docenten van het Kenniscentrum Omgaan met Pesten reikten tijdens een diner in Eetcafé de Haven de diploma’s uit. De trainers gaan aan de slag in heel Nederland.

“Het blijft verdrietig dat de inzet van onze trainers nodig is en pesten nog altijd een groot probleem vormt en veel schade teweegbrengt “zegt Mirelle Valentijn, docent aan het kenniscentrum uit Wilnis. “Het geeft tegelijkertijd een goed gevoel dat we ons landelijk team opnieuw hebben kunnen uitbreiden. Samen kunnen we het verschil maken”.  

Cynthia Raadschelders uit Mijdrecht bracht de nieuwe trainers een bezoek in het eetcafé. Als vrijwillig bestuurslid en verantwoordelijke voor het steunpunt voor trainers omgaan met pesten kwam zij de nieuwe licentie bordjes persoonlijk overhandigen. Op het licentie bordje staat het keurmerk. De trainers onderscheiden zich door een eigen werkwijze en inzet van een gedegen methodiek. De Sta Sterk training is niet voor niets opgenomen in de databank effectieve jeugdinterventies en de beide antipestprogramma’s maken deel uit van de lijst met 13 veelbelovende programma’s. Uiteraard speelt mascotte ‘Sterk’ de hoofdrol in het keurmerk en geeft de nieuwe trainers een dikke duim. De licentie bordjes werden geschonken door Platimex Reclame & Beletteringen.

De professionele trainers van Stichting Omgaan met Pesten zijn werkzaam vanuit hun eigen praktijk, school of organisatie. Tijdens hun intensieve opleiding bij het Kenniscentrum Omgaan met Pesten hebben zij geleerd te werken met de Sta Sterk methodiek. Scholen en andere organisaties kunnen terecht bij trainers voor deskundigheidsbevordering van personeel en ouders en voor ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van het sociaal veiligheidsbeleid. Ook geven trainers de antipestprogramma’s ‘Sta Sterk op School ‘en ‘Omgaan met Elkaar’ aan klassen binnen het basis- en voortgezet onderwijs. Ouders kunnen hun kind aanmelden voor een Sta Sterk training en de brugklastraining Stevige Stap. Ouders kunnen hun kind aanmelden voor een buitenschoolse Sta Sterk training. 

In januari draait weer een opleiding voor de functie van anti-pestcoördinator/ coördinator sociale veiligheid binnen het onderwijs in Driebergen en start er opnieuw een opleiding tot trainer omgaan met pesten in Vinkeveen.


Laatst bewerkt op: 12 oktober 2020 09:52

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Diploma’s uitgereikt aan Trainers Omgaan met Pesten in Eetcafé de Haven in Vinkeveen

Ook voor de trainers in opleiding was de afgelopen maanden de impact van corona voelbaar. Opleidingsdagen konden geen doorgang vinden en examens werden tot twee keer toe verplaatst. Gelukkig keerde rond de zomer het tij en konden alle activiteiten weer opgestart worden. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Docenten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: