Dertig Scouts halen nat pak


Geplaatst op: 5 september 2011

Mijdrecht - Zaterdag 3 september was het weer tijd voor het jaarlijkse Overvliegfestijn van Scouting Jan van Speyk. De oudste kinderen van iedere leeftijdsgroep laten dan zien dat ze er klaar voor zijn om over te vliegen naar een nieuwe groep. Uiteraard waren er veel andere Scouts aanwezig om de oudste kinderen uit te zwaaien en de ‘jonkies' te verwelkomen.

Dit jaar werd gebruik gemaakt van het speelveld en de sloot aan de Windmolen. De uitdaging van dit jaar bestond uit een uitgebreid behendigheidsparcours met als finale de onvermijdelijke slootoversteek via een touwbrug. Het parcours werd afgesloten wanneer de overvliegers op een piepschuimblok weer werden teruggehaald door de ontvangende speltak. Uiteraard werd hier en daar een extra uitdaging aangebracht naarmate de overvliegers ouder waren.

Het was natuurlijk het idee om steeds droog de overkant te halen. Maar waar normaal gesproken het vooruitzicht op een nat pak niet zo fijn is, zag de sloot er vanwege de felle zon en bijbehorende temperaturen er best aanlokkelijk uit! Het resultaat was dan ook dat iedereen het parcours afsloot met een paar ererondes in de sloot. En niet alleen de overvliegers, maar ook enkele andere Scouts besloten wat verkoeling te zoeken in het water. Kortom, mede door het weer, een zeer geslaagd Overvliegfestijn!

In totaal zijn er dertig kinderen overgevlogen naar een volgende groep. Met het overvliegen is het Scoutingjaar geopend en staan de Scouts weer veel nieuwe uitdagingen te wachten. Kijk voor meer informatie over Scouting Jan van Speyk Mijdrecht/Wilnis op www.janvanspeykgroep.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dertig Scouts halen nat pak

Mijdrecht - Zaterdag 3 september was het weer tijd voor het jaarlijkse Overvliegfestijn van Scouting Jan van Speyk. De oudste kinderen van iedere leeftijdsgroep laten dan zien dat ze er klaar voor zijn om over te vliegen naar een nieuwe groep. Uiteraard waren er veel andere Scouts aanwezig om de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: