HandjeHelpen
17 oktober: Wereldarmoededag

17 oktober: Wereldarmoededag


Geplaatst op: 14 oktober 2020

Op zaterdag 17 oktober is het Wereldarmoededag. Die dag staan we stil bij de mensen die dagelijks leven met de gevolgen van armoede. Ruim 1 miljoen mensen in Nederland zijn extra kwetsbaar door de coronacrisis. Oudere mensen die geen buffer hebben om op terug te vallen, en geen vrienden of familie die hen kunnen helpen. Maar ook gezinnen met jonge kinderen die geen geld hebben voor gezonde voeding, of voor sport- en schoolactiviteiten.

Wat doet Uithoorn tegen armoede?

We noemen drie projecten tegen armoede in de gemeente Uithoorn.

Voedselbank Uithoorn

De Voedselbank verzorgt voedselhulp voor mensen die deze hulp hard nodig hebben. Vrijwilligers en sponsors steunen ons daarbij. Kijk op https://www.voedselbankuithoorn.nl.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Eén op de 11 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Deze kinderen kunnen niet meedoen aan sportieve of culturele activiteiten op school of in de buurt, omdat er thuis te weinig geld is. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor deze kinderen de contributie of het lesgeld. Lees meer op https://jeugdfondssportencultuur.nl

Maatjesproject

Het Maatjesproject koppelt vrijwilligers een-op-een aan inwoners die een coach, mentor of maatje kunnen gebruiken. Voor emotionele steun, het aangaan van sociale contacten of voor het financieel op orde houden van hun huishouding. Kijk op

https://www.uithoornvoorelkaar.nu/maatje-voor-elkaar-n1679.

Meer weten? Helpen?

Wilt u meer weten over hoe de gemeente Uithoorn inwoners helpt die in armoede leven?

En hoe u kunt helpen, met donaties of door vrijwilligerswerk te doen voor mensen in Uithoorn of de Kwakel die in armoede leven? Kijk op https://www.uithoorn.nl/Home/Laat_geen_geld_liggen. Of ga naar www.uithoornhelpt.nl. Daar vindt u alle informatie en contactgegevens van professionele en vrijwillige organisaties die samen met de gemeente strijden tegen armoede.


Laatst bewerkt op: 14 oktober 2020 04:55

Bron: ingezonden stukkennnn

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

17 oktober: Wereldarmoededag

Op zaterdag 17 oktober is het Wereldarmoededag. Die dag staan we stil bij de mensen die dagelijks leven met de gevolgen van armoede. Ruim 1 miljoen mensen in Nederland zijn extra kwetsbaar door de coronacrisis. Oudere mensen die geen buffer hebben om op terug te vallen, en geen vrienden of … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: