VLC

Lezing over Stelling van Amsterdam in bibliotheek Mijdrecht


Geplaatst op: 5 september 2011

Woensdagavond 7 september houdt auteur Peter Schat in de Bibliotheek in Mijdrecht een lezing over de geschiedenis van de Stelling van Amsterdam en de betekenis van deze oude verdedigingslinie. Hij doet dat in het kader van het fortenevenement Stelling Nemen.

Peter Schat (52) is bestuurslid van Stichting MEGA (Militair Erfgoed Groot Amsterdam) en redactiechef bij dagblad de Gooi- en Eemlander. Al sinds zijn jeugd combineert hij zijn belangstelling voor journalistiek en fotografie met zijn liefde voor historie.
Hij bewerkstelligde de inmiddels voltooide restauratie van het rijksmonument de Thamerkerk en van het provinciaal monument Fort aan de Drecht in Uithoorn. De permanente expositie over de Stelling van Amsterdam in de keelkazemat van het fort is ook van zijn hand. Voor exploitatie en behoud van beide monumenten is de Stichting Beheer Historisch Erfgoed Uithoorn verantwoordelijk. Schat is daar eveneens bestuurslid van. En als voorzitter van de Stichting Vrienden Fort aan de Drecht onderhoudt hij het contact met de circa honderd vrienden.

Peter Schat voert ook al decennialang de redactie over De Lange Brug, het periodiek van de Stichting Oud Uithoorn/De Kwakel, waarvan in 1976 het eerste nummer verscheen. Daarnaast werkte hij mee aan een reeks publicaties over plaatselijke en regionale historie. Verder is hij lid van de commissie Noord-Holland van de Bond Heemschut, lid van de gemeentelijke monumentencommissie van Uithoorn en betrokken bij de organisatie van Open Monumentendag in die gemeente.

De lezing is woensdagavond 7 september in de bibliotheek in Mijdrecht aan de Dr. J. Van der Haarlaan 8. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. De bibliotheek is open vanaf 19.00 uur, de lezing begint om 19.30 uur en duurt ongeveer twee uur. Zie ook www.stellingnemen.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lezing over Stelling van Amsterdam in bibliotheek Mijdrecht

Woensdagavond 7 september houdt auteur Peter Schat in de Bibliotheek in Mijdrecht een lezing over de geschiedenis van de Stelling van Amsterdam en de betekenis van deze oude verdedigingslinie. Hij doet dat in het kader van het fortenevenement Stelling Nemen. Peter Schat (52) is bestuurslid van Stichting MEGA (Militair Erfgoed … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: