001 - Escaperoom aglemeen
Aandacht voor seksueel misbruik op Radio Aalsmeer

Aandacht voor seksueel misbruik op Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 14 oktober 2020

Maaike Bloemsma is de schrijfster van het eerste ‘misbruiktrauma-verwerkingsboek’ van Nederland. Zij is op zeer jonge leeftijd seksueel misbruikt en beschrijft in dit boek hoe zij dit heeft verwerkt. De kiem voor het boek werd gelegd in de opleiding Verlieskunde Verborgen Verlies. Esther Sparnaaij gaat praten over hoe dit leidde tot een zelfhulpboek voor lotgenoten. Seksueel misbruik is een heel groot maatschappelijk probleem en de cijfers over kindermisbruik zijn schokkend. De hoogste tijd dus om aandacht te schenken aan seksueel misbruik tijdens de uitzending van donderdag 15 oktober om 19.00 uur. Heb jij een vraag voor Maaike? Mail deze naar esther@radioaalsmeer.nl.  

Zes jaar ‘Aalsmeer by Night’

Donderdagavond 15 oktober is er vanaf 22.00 uur weer een uitzending van ‘Aalsmeer by Night’. Een bijzondere uitzending, want presentator Meindert van der Zwaard maakt al ruim 6 jaar het programma nadat hij het overnam van Rinus en Sandra. Het live-programma is al sinds januari 2011 te beluisteren op Radio Aalsmeer en gaat aanstaande donderdagavond verder met het derde deel van de ‘October Eighties’. Het eerste half uur en het gehele tweede uur hoor je de leukste en opmerkelijkste muziek uit het tijdperk 1980-1989. Bovendien doet hij rond kwart over tien een speciale 80's TV-tune-quiz. Herinner jij de populaire Tv-programma’s uit de jaren 80 nog? Veel vaste programmaonderdelen, zoals ‘De plaat en z’n verhaal’ met Bart van Leeuwen (rond 23.11 uur), ‘De Tandenpoetsdansplaat’ (rond 23.35 uur) en ‘Aalsmeer Easy’ (laatste gedeelte) staan in het teken van de muziek uit de Eighties. Andere vaste onderdelen zoals de ‘De Nederlandse Top 10’ (22.30 uur) en ‘Oud & Nieuw’ (rond 22.50 uur), gaan.

Spotify playlistmaker bij 'Sem op Zaterdag'

Sem van Hest ontvangt zaterdag 17 oktober Dieuwertje Heuvelings in zijn programma ‘Sem op Zaterdag’. Zij is al anderhalf jaar lang playlistmaker bij Spotify. Werken in de muziek, dat is wat ze wilde en ze kwam op een positie die velen haar benijdde. Toch bleek het niet de droombaan te zijn die zij verwachtte. Ze vertrok naar New York en werd daar manager bij het platenlabel Arista, maar ook daar bleek een keerzijde aan de droombaan.

Nu heeft ze over haar die ervaringen in deze muzikale maar ook keiharde wereld een roman geschreven: Auxiety. Over haar muziekkeuzes, muziekvoorkeuren en haar boek spreekt Sem met haar vanaf 11.00 uur en het uur daarvoor is alvast een muzikaal opwarmertje.

‘DownTown Radio’ ontvangt Tessa van Roekel

Dennis en Ilse ontvangen zaterdag 17 oktober om 14.00 uur Tessa van Roekel in de radiostudio. Ze woont in de Ons Tweede Thuis-woonvoorziening De Kwakel en komt vertellen over haar werk, hobby’s, de liefde en nog veel meer. Ook hebben de programmamakers contact met de JIJ & IK Winkel, want daar hebben ze belangrijk nieuws te vertellen.  

Wim Engel in ‘Door de Mangel’ 

Zoals iedere week, was ook afgelopen maandag weer een Aalsmeerder te gast in ‘Door de Mangel’. Buurter en Ilex-kweker Karlo Buys vertelde over zijn werk op de akkers gelegen in de Westeinderplassen. Hij noemde als drie kernwoorden die bij hem passen: rustig, Ilex en wielrennen. Hij nam dan ook als voorwerp een professionele racefiets van de wielerploeg Sunweb mee. Daarmee wilde hij dit jaar de Mont Ventoux beklimmen voor de Tour du ALS. Helaas ging dat vanwege de corona niet door. Maandag 19 oktober komt als 302e gast Wim Engel naar de studio. Hij is de oud-directeur van bakkerij Vooges en organisator van de Tour du ALS-ploeg Aalsmeer. Karlo wil graag van hem weten of de Mont Ventoux wel beklommen kan worden t.b.v. ALS. En zo niet, of er een alternatief komt.

Heb je ook een vraag voor Wim, mail deze dan naar studio@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar: 0297-325858.

Wethouder Wilma Alink bij RAP

Woensdag 21 oktober ontvangen presentatoren Erik Kreike en Sem van Hest om 19.00 uur wethouder Wilma Alink- Scheltema (D66) in de studio bij Radio Aalsmeer Politiek (RAP). Na burgemeester Oude Kotte en wethouders Kabout (CDA) en van Rijn (VVD) maakt het gesprek met Alink – Scheltema de ronde langs het Aalsmeerse College van B & W compleet. Wethouder Alink is verantwoordelijk voor de zorg in Aalsmeer en Kudelstaart; wat is de laatste stand van zaken m.b.t. Corona en de Aalsmeerse Zorg? Kunst en cultuur staan in deze tijden (extra) onder druk. Wat kan een wethouder doen om kaalslag te voorkomen? Zijn er alleen maar bedreigingen of liggen er ook kansen? En het begint bijna een traditie te worden: steggelen over een nieuw afvalplan. Wethouder, raadsleden en mondige inwoners raken het maar niet eens. Waar staan we nu en hoe nu verder? En; het college is halverwege ‘de rit’. Hoe bevalt het 2 jaar in het zadel? Lukt het om wethouder namens vier partijen te zijn?


Laatst bewerkt op: 14 oktober 2020 02:28

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aandacht voor seksueel misbruik op Radio Aalsmeer

Maaike Bloemsma is de schrijfster van het eerste ‘misbruiktrauma-verwerkingsboek’ van Nederland. Zij is op zeer jonge leeftijd seksueel misbruikt en beschrijft in dit boek hoe zij dit heeft verwerkt. De kiem voor het boek werd gelegd in de opleiding Verlieskunde Verborgen Verlies. Esther Sparnaaij gaat praten over hoe dit leidde tot … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: