001 -Family
De Vinken verduurzaamt clubgebouw

De Vinken verduurzaamt clubgebouw


Geplaatst op: 19 oktober 2020

De afgelopen maanden heeft korfbalverenging De Vinken een enorme stap voorwaarts gezet in verduurzaming van het clubgebouw in Vinkeveen. Na een grootse verbouwing van de gevel en het vervangen van alle kozijnen, heeft het Vinkencomplex een complete en prachtige metamorfose ondergaan. 

In 2017 startte De Vinken een meerjarenplan voor verbetering en verduurzaming van het clubgebouw, met als doel het complex toekomstbestendig te maken. Na het plaatsen van zonnepanelen, een verbouwing binnen en het plaatsen van ledverlichting, startte RSD Kunststof Kozijnen dit voorjaar met de volgende fase: het onder handen nemen van de gevel. Alle houten kozijnen en deuren zijn vervangen door kunststof met hoog rendementsglas. Er zijn extra hoge raampartijen en een extra schuifpui geplaatst. Voor betere rolstoeltoegankelijkheid is tevens de hoofdingang verplaatst en verbreed. Het complete verbouwingsplan zorgt niet alleen voor meer licht, een fraaie uitstraling en minder onderhoud, in de komende jaren bespaart De Vinken hiermee ook extra energie. 

Om het verbouwingsproject te realiseren ontving De Vinken naast subsidies ook bijdragen van sponsoren. Specifiek vanwege het duurzame karakter van de verbouwing, ontvingen we met behulp van Vinkenlid Cor Verlaan o.a. een mooie bijdrage van SC Johnson uit Mijdrecht. Ook het Rabobank Dichtbijfonds steunde ons project.

De voorlopig laatste stap van het verbouwingsproject is gezet door een enthousiaste groep Vinkenleden. Gewapend met rollers en kwasten hebben zij zich in het zweet gewerkt om alle muren van een nieuwe, frisse kleur te voorzien. Een prachtig eindresultaat!

 
Laatst bewerkt op: 19 oktober 2020 09:11

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Vinken verduurzaamt clubgebouw

De afgelopen maanden heeft korfbalverenging De Vinken een enorme stap voorwaarts gezet in verduurzaming van het clubgebouw in Vinkeveen. Na een grootse verbouwing van de gevel en het vervangen van alle kozijnen, heeft het Vinkencomplex een complete en prachtige metamorfose ondergaan.  In 2017 startte De Vinken een meerjarenplan voor verbetering … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: