001 - Escaperoom aglemeen
Geslaagd coronaproof EHBO examen bij EHBO vereniging Wilnis

Geslaagd coronaproof EHBO examen bij EHBO vereniging Wilnis


Geplaatst op: 19 oktober 2020

Op 18 maart 2020 stond het EHBO examen van de kandidaten van EHBO vereniging Wilnis gepland. Helaas moest ook dit Oranje Kruis EHBO examen door de Coronamaatregelen worden geannuleerd. Voorzitter Frank Hopman vertelt: “Voor de cursisten, en ook voor ons als vereniging, was het best spannend wanneer ze dan toch veilig examen konden doen. Met een vertraging van ruim een half jaar en na een aantal opfrislessen, konden de kandidaten op 7 oktober dan toch coronaproof hun EHBO examen afleggen. We hebben het examen aangepast op de geldende RIVM maatregelen. Normaal werken we met speciaal opgeleide LOTUS-slachtoffers. Vanwege de 1,5 meter maatregel werd er nu op een arm of been van een pop verbonden.”

EHBO vaardigheden

Frank Hopman vervolgt: “Elk jaar bieden wij een nieuwe volledige EHBO opleiding, inclusief verbandleer, reanimatie en AED. Onze docente Elze Timmer heeft de drie cursisten van dit jaar wederom met enthousiasme wegwijs gemaakt met de theorie en praktijk van de basisbeginselen van verbandleer tot levensreddende handelingen.” Uiteindelijk kon de Wilnisse EHBO vereniging de juiste faciliteiten en maatregelen bieden om het examen door te laten gaan. “We zijn heel blij dat alle drie de cursisten geslaagd zijn voor hun examen. Een ervaren arts en verpleegkundige hebben het examen professioneel beoordeeld. We feliciteren de geslaagden en heten de nieuwe leden van harte welkom bij de vereniging en de herhalingslessen.”

Drie nieuwe opleidingen 2021

EHBO vereniging Wilnis biedt diverse EHBO opleidingen. “Niemand weet hoe het gaat lopen met de coronamaatregelen. Als de situatie het toelaat starten we in januari 2021 met een nieuwe volledige EHBO opleiding, inclusief verbandleer, reanimatie en AED. Er blijkt daarnaast een grote vraag naar een cursus EHBO aan kinderen, en ook hiervoor bieden we een nieuwe cursus aan,” aldus Frank. Daarnaast biedt EHBO vereniging Wilnis herhalingslessen AED en reanimatie aan voor leden van AED Reanimatie Team De Ronde Venen. Voor een beginnerscursus AED en reanimatie kunt ook bij de vereniging terecht.

 Meer informatie of aanmelden?

Wil je meer informatie over de opleidingen? Kijk dan op www.ehbowilnis.nl. Opgeven kan via de website of info@ehbowilnis.nl.


Laatst bewerkt op: 19 oktober 2020 09:27

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geslaagd coronaproof EHBO examen bij EHBO vereniging Wilnis

Op 18 maart 2020 stond het EHBO examen van de kandidaten van EHBO vereniging Wilnis gepland. Helaas moest ook dit Oranje Kruis EHBO examen door de Coronamaatregelen worden geannuleerd. Voorzitter Frank Hopman vertelt: “Voor de cursisten, en ook voor ons als vereniging, was het best spannend wanneer ze dan toch … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: