Vinkefest 2023

Gemeente De Ronde Venen sluit webwinkel uit voorzorg


Geplaatst op: 5 september 2011

De gemeentelijke webwinkel, waar inwoners digitaal producten en diensten kunnen bestellen en kopen, wordt uit voorzorg gesloten. De veiligheid in de digitale winkel kan op dit moment niet worden gegarandeerd.


Tot dat de veiligheid weer gegarandeerd kan worden, kan er geen gebruik gemaakt worden van de webwinkel en het WOZ-loket en wordt afgeraden DigiD te gebruiken. In de tussentijd kunt u producten aanvragen in het gemeentehuis.

Het sluiten van de webwinkel is het gevolg van een digitale inbraak bij DigiNotar, de leverancier van PKI-certificaten. In de digitale winkel wordt de veiligheid gewaarborgd door middel van certificaten. Deze certificaten hebben primair als doel de authenticiteit van de houder te garanderen. Dit is extra belangrijk bij beveiligde verbindingen zoals in de webwinkel. Bezoekers van de webwinkel merken er niets van, maar computers controleren aan de hand van PKI-certificaten of zij daadwerkelijk zaken doen met onze gemeente. Uitgesloten wordt dan dat gegevens, zoals creditcard- of persoonsgegevens, eerst worden omgeleid naar een frauduleuze website.

Eind vorige week is bekend geworden dat de systemen van DigiNotar zijn gehacked en er een groot aantal valse certificaten zijn aangemaakt. De certificaten van DigiNotar worden daarom niet meer als veilig beschouwd. DigiNotar levert met name certificaten aan overheidsorganisaties, zoals gemeenten maar ook aan DigiD. Minister Donner (Binnenlandse Zaken) verklaarde dat als gevolg van de digitale inbraak, de betrouwbaarheid van honderden overheidssites momenteel niet valt te garanderen. Wilt u meer weten, kijk dan op de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken: http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/bzk

De gemeente De Ronde Venen heeft inmiddels bij een andere leverancier certificaten aangevraagd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente De Ronde Venen sluit webwinkel uit voorzorg

De gemeentelijke webwinkel, waar inwoners digitaal producten en diensten kunnen bestellen en kopen, wordt uit voorzorg gesloten. De veiligheid in de digitale winkel kan op dit moment niet worden gegarandeerd. Tot dat de veiligheid weer gegarandeerd kan worden, kan er geen gebruik gemaakt worden van de webwinkel en het WOZ-loket … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: