001 - Escaperoom aglemeen
VVD De Ronde Venen: Geen 88% verhoging OZB ondernemers

VVD De Ronde Venen: Geen 88% verhoging OZB ondernemers


Geplaatst op: 28 oktober 2020

Gemeente De Ronde Venen zit in financieel zwaar weer. Door oplopende kosten op onder andere het sociaal domein (jeugdzorg), zijn er financiële tekorten ontstaan waar dekking voor gevonden moet worden. 

Het college van Burgemeester en Wethouders is van plan het ontstane gat in de begroting grotendeels te dichten door onder andere de heffing van “OZB niet woningen” (zoals bedrijfspanden) met 2 miljoen euro te verhogen. Dit naast allerlei zogenaamde ombuigingen waarmee bezuinigd zal worden op het gemeentelijk apparaat, op subsidies en door het bijstellen van ambities.

Met de verhoging “OZB niet woningen” krijgen vooral ook ondernemers waaronder agrariërs, eigenaren van panden en gebruikers van panden te maken met verhogingen, juist een groep die al keihard geraakt wordt door Corona. Een verhoging die ook haaks staat op het rijksbeleid met allerlei ondersteuningsmaatregelen, voor de VVD volstrekt onacceptabel. 

“De OZB-tarieven voor niet woningen zijn niet de hoogste van de regio, maar in deze tijd verhogen met 2.000.000 kan gewoon niet” aldus Bart Richter, fractievoorzitter van de VVD.

Wat de VVD betreft moet er goed gekeken worden naar het nog verder kunnen terugdringen van de kosten door efficiënter te werken. Vooral ook in de jeugdzorg. Door de organisatie rondom jeugdzorg grondig door te lichten en vervolgens te komen met een goed plan van aanpak moet beter passende zorg voor minder kosten gerealiseerd kunnen worden. Overige ombuigingen waaronder het terugbrengen van subsidies ziet de VVD ook als pijnlijk maar grotendeels ook als onvermijdelijk. Iedereen zal moeten bijdragen om te voorkomen dat heffingslasten verder omhoog moeten.

De VVD is mede-indiener van een amendement (wijzigingsvoorstel) om de voorgestelde verhoging van 2.000.000 te verlagen naar 500.000. Deze zal in de begrotingsraad van 28, 29 oktober en 2 november aan de orde komen.


Laatst bewerkt op: 28 oktober 2020 09:14

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

VVD De Ronde Venen: Geen 88% verhoging OZB ondernemers

Gemeente De Ronde Venen zit in financieel zwaar weer. Door oplopende kosten op onder andere het sociaal domein (jeugdzorg), zijn er financiële tekorten ontstaan waar dekking voor gevonden moet worden.  Het college van Burgemeester en Wethouders is van plan het ontstane gat in de begroting grotendeels te dichten door onder … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: