Huif
Lillian en Jeroen:

De Kantine wordt warm kloppend hart van Mijdrecht


Geplaatst op: 28 oktober 2020

De mededeling dat Lillian van der Schaaf haar lingeriezaak Bonne Nuit in Mijdrecht ging sluiten kwam voor velen als een complete verrassing. Dertig jaar lang was Bonne Nuit een begrip in De Ronde Venen en ver daarbuiten. Na van de eerste schrik bekomen te zijn vroegen veel klanten zich af wat Lillian daarna zou gaan doen. Ze vond een zakenpartner in Jeroen van Het Chocoladehuisje en samen gaan zij in het hart van Mijdrecht De Kantine exploiteren. Lillian ziet in Jeroen de jonge enthousiaste ondernemer die vol met leuke ideeën zit en Lillian is met haar zakelijk inzicht en haar jarenlange ervaring voor Jeroen een stabiele steunpilaar. “Zo vullen we elkaar heel mooi aan,” zegt Lillian.

Toen Jeroen zijn Chocoladehuisje aan de Dorpsstraat in Mijdrecht betrok, wist hij al dat hij daar maar tijdelijk zou kunnen verblijven. Daarom was hij al een even op zoek naar een andere grotere locatie.”Ik ben al lange tijd goed bevriend met Lillian en zij was wel bereid om mij te helpen bij het zoeken naar een geschikte locatie. Daarbij wilde ik van de gelegenheid gebruik maken om een paar stappen te zetten. Naast de patisserie hebben we veel succes met onze High Tea. Daar zou ik wel wat meer ruimte voor willen hebben. En als je dan toch over een grotere ruimte beschikt, dan biedt dat wellicht ook de mogelijkheid om daar nog meer te gaan doen,” aldus de immer enthousiaste Jeroen. “Gaandeweg onze zoektocht en de gesprekken over de invulling werden we alle twee steeds enthousiaster,” vertelt Lillian. “Ik merkte opeens dat we het aanvankelijk over het project van Jeroen hadden, maar ongemerkt spraken we in de wij-vorm. De samenwerking waartoe we besloten hebben kwam dus eigenlijk min of meer organisch tot stand. Maar dat ging ook betekenen dat ik zou gaan stoppen met Bonne Nuit. Dat is voor mij nog wel even een dubbel gevoel. Ik heb dit zoveel jaar met zoveel plezier gedaan. Maar als ik nog iets anders wil gaan doen dan is het daar nu de tijd voor. En ik vind het wel heel erg leuk om samen met Jeroen zo’n heel nieuw avontuur aan te gaan.”

De Kantine

“Wanneer je aan een kantine denkt, dan denk je al gauw aan een ruimte om even te pauzeren, uit te rusten of een kopje koffie te drinken. De Kantine wordt de gezellige ontmoetingsplaats waar je even binnenwipt tijdens het shoppen, waar je kunt lunchen of na het werk nog even een borreltje komt drinken. Zo’n plek gaat onze zaak worden, een plek waar je met elkaar kunt afspreken en waar je je thuis voelt.” zegt Jeroen. In De Kantine krijgt de chocolaterie een prominente plaats. En er wordt ook voldoende plaats ingeruimd voor de specialiteit van Jeroen, de High Tea. “Momenteel heb ik daar eigenlijk te weinig ruimte voor, terwijl er erg veel belangstelling is. In De Kantine gaan we de zaken zo inrichten dat we onze gasten conform de voorschriften veilig kunnen ontvangen.”

In het hart van het dorp

De zoektocht naar een geschikte locatie bracht Lillian en Jeroen uiteindelijk in de voormalige broodbakkerij van Elenbaas. Lillian: “Toen we daar binnenkwamen, waren we meteen verkocht. Het is een heel grote ruimte waar je voldoende mogelijkheden hebt om het helemaal in te richten op de manier die ons voor ogen staat. Maar het is ook een ruimte die een bepaalde sfeer uitstraalt en waar je je meteen thuis voelt.” Er wordt momenteel al flink gewerkt aan de inrichting. “En dat wordt gedaan door allemaal plaatselijke vakmensen,” merkt Jeroen op. “Ze kennen elkaar allemaal en dat werkt heel plezierig. Er komen door middel van glazen wanden een soort compartimenten zodat je er ook met familie of vrienden rustig bij elkaar kunt zitten en waar alle coronaregels in acht kunnen worden genomen. We hebben heerlijke comfortabele stoelen besteld die al iets groter zijn dan de normale restaurantstoel. Dus je zit straks vanzelf al ietsjes verder van elkaar.”

Een lelijk gebouw

De voormalige bakkerij van Elenbaas ligt aan een onooglijk kleine en saaie doorgang van de Dorpsstraat naar het Haitsmaplein. In hun drang om bij te dragen aan de verfraaiing van Mijdrecht hebben Lillian en Jeroen besloten om ook de buitenkant een heel ander aanzien te geven. Jeroen: “In de wand aan de zijkant komen ramen en die wand gaat in zijn geheel een stukje naar achter. Daardoor ontstaat er een soort overdekt binnenterras. Maar ook het straatje krijgt een opknapbeurt. We gaan het ‘vergroenen’ met onder meer een paar metershoge olijfbomen. Daarmee hopen we er aan bij te dragen dat het koopcentrum nog een beetje mooier en gezelliger wordt.”

De Kantine Mijdrecht wordt gevestigd aan de Dorpsstraat 42A in Mijdrecht. Een exacte datum voor de opening is nog niet bekend. Maar Jeroen en Lillian gaan er van uit dat ze nog voor de kerstdagen hun gasten kunnen ontvangen. Om op de hoogte te blijven kan men het beste de ontwikkelingen volgen op sociale media.

Bron: De Groene Venen
Tekst: Piet van Buul
Foto: Patrick Hesse

Lillian en Jeroen: "De Kantine wordt de gezellige ontmoetingsplaats waar je even binnenwipt tijdens het shoppen, waar je kunt lunchen of na het werk nog even een borreltje komt drinken."

Laatst bewerkt op: 28 oktober 2020 10:07

Bron: De Groene Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Kantine wordt warm kloppend hart van Mijdrecht

De mededeling dat Lillian van der Schaaf haar lingeriezaak Bonne Nuit in Mijdrecht ging sluiten kwam voor velen als een complete verrassing. Dertig jaar lang was Bonne Nuit een begrip in De Ronde Venen en ver daarbuiten. Na van de eerste schrik bekomen te zijn vroegen veel klanten zich af … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: