HandjeHelpen
Let op! Trajectcontrole N201 vandaag gestart

Let op! Trajectcontrole N201 vandaag gestart


Geplaatst op: 2 november 2020

Vorige week werd er al even voor gewaarschuwd, maar vandaag gaat de trajectcontrole op de N201 echt van start. Hardrijders worden vanaf nu per direct op de bon geslingerd.

De trajectcontrole op de N201 tussen Uithoorn en Aalsmeer en andersom handhaaft op de snelheidslimiet. Overtredingen van de maximumsnelheid worden automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau waarna er een boete volgt.

Hoe het werkt

Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Trajectcontrole heeft daarmee een groot effectgebied. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid.

Ongelukken

Afgelopen jaar zijn op een aantal N-wegen trajectcontrolesystemen aangelegd. Het gaat om N-wegen in het hele land, waar relatief veel ongevallen gebeuren of vaak te hard wordt gereden. Inmiddels zijn negen systemen actief: op de N414, N787, N639, N351, N706, N333, N256, N270 en de N277. Vandaag is daar de N201 bij gekomen. De overige tien systemen worden nog getest en gaan later dit jaar handhaven.


Laatst bewerkt op: 2 november 2020 11:24

Bron: Openbaar Ministerie

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Let op! Trajectcontrole N201 vandaag gestart

Vorige week werd er al even voor gewaarschuwd, maar vandaag gaat de trajectcontrole op de N201 echt van start. Hardrijders worden vanaf nu per direct op de bon geslingerd. De trajectcontrole op de N201 tussen Uithoorn en Aalsmeer en andersom handhaaft op de snelheidslimiet. Overtredingen van de maximumsnelheid worden automatisch … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: