001 - Escaperoom aglemeen
Politie-onderzoek in Vinkeveen vanwege moord op Albanese politicus

Politie-onderzoek in Vinkeveen vanwege moord op Albanese politicus


Geplaatst op: 4 november 2020

De politie doet woensdagmiddag uitgebreid onderzoek bij een pand aan de Groenlandsekade langs de Vinkeveense Plassen. Rechercheurs doorzoeken daar een woning in verband met een lopend onderzoek naar de dood van de 43-jarige Festim Lato.

Afgelopen maandag deden duikers al onderzoek in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Loenen aan de Vecht vanwege het lopende onderzoek. De Albanese zakenman en politicus Lato werd vorig jaar juli dood gevonden in het kanaal, zijn lichaam was in stukken gesneden.

Omstanders zagen vanmiddag veel agenten bij een bouwval in de buurt van de jachthaven aan de Groenlandsekade. Rechercheurs in witte pakken liepen daar in en uit. De woordvoerder van de Utrechtse politie doet verder geen mededelingen over het onderzoek van vandaag in Vinkeveen.

Festim Lato was de zelfbenoemd president van Chameria, een gebied tussen Albanië en Griekenland dat naar onafhankelijkheid streeft. Hij was een kleurrijke persoonlijkheid en beschikte onder meer over een eigen 'leger'.
Laatst bewerkt op: 4 november 2020 16:13

Bron: Petershotnews.nl / RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Politie-onderzoek in Vinkeveen vanwege moord op Albanese politicus

De politie doet woensdagmiddag uitgebreid onderzoek bij een pand aan de Groenlandsekade langs de Vinkeveense Plassen. Rechercheurs doorzoeken daar een woning in verband met een lopend onderzoek naar de dood van de 43-jarige Festim Lato. Afgelopen maandag deden duikers al onderzoek in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Loenen aan de Vecht vanwege … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: