001 -Family
Bestelbus leidde naar drugspand Vinkeveen; hoofdverdachte nog voortvluchtig

Bestelbus leidde naar drugspand Vinkeveen; hoofdverdachte nog voortvluchtig


Geplaatst op: 4 november 2020

De politie heeft vrijdag 30 oktober in Vinkeveen vier mannen aangehouden die verdacht worden van de handel in verdovende middelen en witwassen. In en bij een loods zijn 235 kilo cocaïne en een geldbedrag van bijna een half miljoen euro gevonden en in de bijbehorende woning nog eens een bedrag van 100.000 euro in contanten. De verdachten zijn inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

Bij de controle van een bestelbus in de buurt van Vinkeveen ontdekten medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een verborgen ruimte. De ruimte was leeg maar er werden sporen van vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Verder onderzoek leidde de agenten naar een loods aan de Herenweg in Vinkeveen. Bij doorzoeking van de loods trof de politie in verborgen ruimtes in totaal 235 kilo cocaïne aan. In en bij de loods waren ook een aantal auto’s aanwezig en in één van deze auto’s lagen enkele zakken met bankbiljetten. Bij elkaar bijna een half miljoen euro. Drie auto’s waren voorzien van verborgen ruimtes.

Woning

In de nabij gelegen woning van de huurder van de loods werd bij een doorzoeking ook nog eens een bedrag van 100.000 euro in bankbiljetten aangetroffen. Al het geld, de cocaïne en de auto’s zijn in beslag genomen.

Voortvluchtig

Vier personen zijn aangehouden, een 59-jarige inwoner uit Breda, een 32-jarige man uit Amsterdam en twee mannen van 45 en 25 jaar oud zonder vaste woon-of verblijfplaats. De huurder van de loods en hoofdverdachte in het onderzoek is nog voortvluchtig.


Laatst bewerkt op: 4 november 2020 18:01

Bron: Politie.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bestelbus leidde naar drugspand Vinkeveen; hoofdverdachte nog voortvluchtig

De politie heeft vrijdag 30 oktober in Vinkeveen vier mannen aangehouden die verdacht worden van de handel in verdovende middelen en witwassen. In en bij een loods zijn 235 kilo cocaïne en een geldbedrag van bijna een half miljoen euro gevonden en in de bijbehorende woning nog eens een bedrag … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: