De Vinken 2 wint eerste competitiewedstrijd in laatste minuut

Geplaatst op: 5 september 2011

Snikheet
Coach Dirk van der Vliet koos ervoor om deze wedstrijd met Rutger Woud, Rogier Schoenmaker, Lisa Kroon en Roosmarijn Mooij in de aanval te starten, de eerste verdediging bestond uit nieuw lid Frank Dankelman, Jasper van Peursem, Helene Kroon en Danique Prauw. Als reserves waren juniorendames Annick Stockhof en Eva Hemelaar en de ervaren Johan Kroon mee afgereisd naar deze kleine plaats tussen Hilversum en Utrecht.

De wedstrijd begon goed voor de thuisclub. Eén van de eerste schoten van het vierde team van TZ viel direct door de gele korf en de Vinkeveners keken direct tegen een achterstand aan. Door een benutte vrije bal van Rutger en een zuiver schot van Helene waren de rollen gelukkig al snel omgedraaid. Beide doelpuntenmakers wisten nogmaals te scoren en hierdoor liep de voorsprong uit naar drie punten en een 1-4 tussenstand. Vanaf dat moment tot aan de rust gingen beide partijen gelijk op en wisten nog driemaal te scoren, met een 4-7 stand verlieten beide partijen het inmiddels snikhete speelveld.

Spanning
Na rust kwam Annick Stokhof in het veld als vervangster voor Roosmarijn Mooij, die aan het eind van de eerste helft een lichte blessure aan haar bovenbeen opliep. Het team ving dit goed op en de voorsprong liep uit naar 4-9 via schoten van Helene en Lisa. Vanaf dat moment echter ging het minder met De Vinken en stagneerde de doelpuntenstroom. TZ maakte hier gretig gebruik van en wist via twee doorloopballen, twee schoten en een rommelbal terug te komen tot 9-9, de spanning was terug in de wedstrijd!

Coach Van der Vliet besloot de ervaren Johan Kroon in het veld te brengen als vervanger voor Jasper. Na een wegtrekballetje achter de paal keek het tweede zelfs even tegen een achterstand aan. Maar gelukkig konden de Vinkeveners weer op gelijke hoogte komen en even leek het duel te eindigen in een gelijkspel. Tot in de laatste minuut Danique Pauw langs haar tegenstandster sprintte en de daaropvolgende doorloopbal succesvol wist af te ronden. 11-12 was de eindstand, de eerste punten zijn binnen!

De volgende wedstrijd van de Veensteker-equipe is zaterdag 10 september om 14:00 thuis op sportcomplex de Molmhoek in Vinkeveen, tegenstander dan is streekgenoot SDO 3.

Vinkenscores van: Helene (6x), Rutger (2x), Jasper (1x), Lisa (1x), Rogier (1x) en Danique (1x).

Op zaterdag 3 september stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2011-2012 op het programma voor het tweede team van korfbalvereniging De Vinken uit Vinkeveen. De door Café-restaurant De Veensteker gesponsorde equipe mocht op deze warme nazomermiddag aantreden op het kunstgras van de Maartensdijkse korfbalvereniging Tweemaal Zes (TZ). SnikheetCoach … Lees meer »