001 - Escaperoom aglemeen

Veel belangstelling voor mobiele coronatestlocatie Mijdrecht: 'Testen dichterbij mensen brengen'


Geplaatst op: 5 november 2020

De proef met een mobiele coronatestlocatie in de provincie Utrecht lijkt na twee dagen al een succes. Veel mensen maken gebruik van de mogelijkheid om zich bij een testbus te laten testen op corona. "Het loopt heel goed, de belangstelling is groot. Dinsdag en donderdag stond de testbus in Mijdrecht", vertelt Joop Blok van de GGD regio Utrecht.

Sinds het begin van deze week rijdt er een bus door de provincie die een zestal gemeentes aandoet waar geen coronatestlocatie in de buurt is. Het gaat om Eemnes, Mijdrecht, Lopik, Renswoude, Rhenen en Wijk bij Duurstede. Blok: "We proberen de testen dichterbij de mensen te brengen. De drempel om te laten testen moet omlaag. Zo krijgen we een beter beeld van het virus."

Dichterbij

Ineke Kok laat zich vandaag testen in Mijdrecht. Ze woont in Amstelveen, dus ze zou ook naar Amsterdam kunnen, maar Mijdrecht is 'dichterbij en minder gedoe'. "Ik ben al een paar dagen niet lekker dus ga ik me op advies van de huisarts toch maar even laten testen."


Laatst bewerkt op: 5 november 2020 14:48

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veel belangstelling voor mobiele coronatestlocatie Mijdrecht: 'Testen dichterbij mensen brengen'

De proef met een mobiele coronatestlocatie in de provincie Utrecht lijkt na twee dagen al een succes. Veel mensen maken gebruik van de mogelijkheid om zich bij een testbus te laten testen op corona. "Het loopt heel goed, de belangstelling is groot. Dinsdag en donderdag stond de testbus in Mijdrecht", vertelt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: