Ouders en kinderen waarderen leerlingenvervoer met rapportcijfer 7,4

Ouders en kinderen waarderen leerlingenvervoer met rapportcijfer 7,4


Geplaatst op: 11 november 2020

Ouders en kinderen zijn tevreden met het leerlingenvervoer van gemeente De Ronde Venen. Uit recent onderzoek blijkt dat gebruikers het vervoer gemiddeld een 7,4 geven. 

Ouders waarderen chauffeur en voertuig

Elk jaar krijgen ouders van kinderen die met het leerlingenvervoer reizen een vragenlijst om te peilen hoe zij de service en kwaliteit beoordelen. Dit doet onderzoeksbureau ZorgfocuZ in opdracht van de gemeente. De ouders zijn zeer tevreden over de chauffeur (8,0). Het contact met de chauffeur en de omgang met hun kinderen, maar ook het rijgedrag van de chauffeur scoren goed. Ook zijn ouders tevreden over het voertuig (8,0) en de informatievoorziening (7,6) door de gemeente. De afhandeling van vragen en klachten en het doorgeven van wijzigingen door de taxibedrijven gaat niet altijd naar wens. De verbetering van de communicatie (6,7) naar de ouders en de gemeente staat standaard op de agenda in het overleg met de taxibedrijven. 

Kinderen waarderen vaste chauffeur en gezelligheid

Ook de kinderen hebben hun mening gegeven: tweederde hiervan is heel tevreden of tevreden over het leerlingenvervoer. Het grootste deel van de kinderen vindt het fijn dat ze een vaste chauffeur hebben en dat de chauffeur altijd vriendelijk en geïnteresseerd is. De kinderen voelen zich veilig in de taxi en vinden het een gezellige vorm van reizen. De kinderen die met de taxi naar school gaan hebben nog wel hun wensen. Het liefst willen de kinderen worden vervoerd in kleinere groepjes. Nu zitten ze soms bij andere kinderen waar ze niet mee op kunnen schieten. De taxi mag wat luxer: wifi is welkom.

Verbeteringen doorvoeren

Wethouder Kiki Hagen is tevreden met de uitkomsten. “Ik weet uit eigen ervaring dat kinderen baat hebben bij een vast vertrouwd gezicht, fijn dat ons leerlingenvervoer dit biedt. Onze kinderen maken er immers elke dag gebruik van!” De gemeente bespreekt de uitkomsten van het onderzoek met de taxibedrijven. Dit heeft als doel het leerlingenvervoer verder te verbeteren.

 


Laatst bewerkt op: 11 november 2020 09:54

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ouders en kinderen waarderen leerlingenvervoer met rapportcijfer 7,4

Ouders en kinderen zijn tevreden met het leerlingenvervoer van gemeente De Ronde Venen. Uit recent onderzoek blijkt dat gebruikers het vervoer gemiddeld een 7,4 geven.  Ouders waarderen chauffeur en voertuig Elk jaar krijgen ouders van kinderen die met het leerlingenvervoer reizen een vragenlijst om te peilen hoe zij de service en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: