Slechte week voor Argon

Geplaatst op: 5 september 2011

In de voorbije week moest Argon twee maal in competitieverband aantreden, op woensdag bij HBS in Den Haag, jongstleden zondag thuis tegen FC Hilversum.

Met name de wedstrijd op woensdag, die vanwege het ontbreken van licht bij HBS op het eigenlijk onmogelijke tijdstip van 18.00 uur moest beginnen, leverde Argon een enorme kater op. Ondanks een gelijk opgaand speelbeeld keek Argon met de rust toch tegen een 3-0 achterstand aan, waarna de keuze om in de tweede helft vol op de aanval te spelen om te trachten nog terug te komen verkeerd uitpakte, in een wedstrijd waarin alles tegen zat wat maar tegen kon zitten moest men uiteindelijk met gebogen hoofd het veld verlaten bij een stand van 9-1. Een dieptepunt in de historie, de grootste nederlaag tot nu toe.

Zondag kwam dan FC Hilversum naar Mijdrecht. Wat mag je verwachten van een wedstrijd tussen een ploeg, die zich moet zien te herstellen van een enorme zeperd tegen een ploeg, die na drie wedstrijden nog puntloos is? Inderdaad, net zoals de egels het doen, heel voorzichtig proberen de zaak weer in het goede spoor te krijgen.

En dus ontspon zich zondagmiddag aan de Hoofdweg een wedstrijd, waarin met name de nul heilig was verklaard en de aanval met uiterste behoedzaamheid werd gezocht. Een aanval, waarin Brayton Biekman en Joshua Patrick beiden hun plek weer hadden ingenomen, nadat bij de laatste wedstrijd abusievelijk was aangenomen, dat zij om disciplinaire redenen buiten de ploeg waren gelaten, daar bleken andere redenen aan ten grondslag gelegen te hebben. Beide aanvallers bleken in de eerste helft als enige in staat, om doelman Hilbers van de bezoekers in enige mate te verontrusten: Joshua Patrick schoot na 9 minuten uit de draai in, maar zag de doelman ten koste van een hoekschop redden, Brayton Biekman nam na 19 minuten de bal uit een voorzet van Patrick Lokken hoog opspringend op het hoofd, maar zag de steenharde inzet net over de dwarsligger verdwijnen. Het enige wapenfeit van de bezoekers in het eerste wedstrijddeel was een afstandsschot van Oosthout, dat naast het doel van Maxime Singels verdween. Na ruim een half uur wist Joshua Patrick op een doorgekopte bal van Patrick Lokken nog voor gevaar te zorgen, maar de snel uitkomende Hilbers was hem net te snel af.
Na de doelwisseling nam Argon langzaam maar zeker het heft in handen, maar het ontbrak de ploeg dit keer ten ene male aan aanvallend raffinement om de verdediging van de gasten uiteen te spelen.

Hoge ballen, gericht op de sprongkracht van Brayton Biekman werden over het algemeen geneutraliseerd door de lange van der Meulen, terwijl doelman Hilbers ook niet bang was om van de lijn af te komen om voorzetten te onderscheppen. Aanvallend werd duidelijk, waarom de gasten tot nu toe ook weinig tot scoren zijn gekomen, want slechts bij een enkele vrije trap kon de bal richting doelman Maxime Singels gebracht worden. Echt moeilijk kreeg hij het echter ook niet, zodat de toeschouwers al met al een zonder sensatie voorgeschoteld kregen. Opwinding was er slechts bij een drieste overtreding van de net in het veld gekomen Key van de bezoekers op invaller aan Argon zijde Samir Jebbar. Scheidsrechter Witlox, die rustig en soeverein leidde, had bij deze actie probleemloos een donker gekleurde kaart kunnen tonen, maar hij hield het bij slechts geel tot ongenoegen van vele toeschouwers.

In de voorbije week moest Argon twee maal in competitieverband aantreden, op woensdag bij HBS in Den Haag, jongstleden zondag thuis tegen FC Hilversum.Met name de wedstrijd op woensdag, die vanwege het ontbreken van licht bij HBS op het eigenlijk onmogelijke tijdstip van 18.00 uur moest beginnen, leverde Argon een … Lees meer »