001 -Family
Uitnodiging online ideeënavond Groen aan de Buurt

Uitnodiging online ideeënavond Groen aan de Buurt


Geplaatst op: 12 november 2020

Loopt u al een tijdje rond met ideeën of wensen voor een groenere wijk? Doe dan mee met de ideeënavond van Groen aan de Buurt - De Ronde Venen! In het project Groen aan de Buurt gaan bewoners aan de slag om zelf hun buurt groener en aantrekkelijker te maken. Op maandag 30 november aanstaande vindt de eerste ideeënavond plaats. De bijeenkomst wordt online gehouden en begint om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom! 

Tijdens de ideeënavond staat groen in en om De Ronde Venen centraal. Hoe kan het groener en aantrekkelijker? Wat wilt u graag (terug) zien in het landschap? Heeft u al ideeën die u graag wilt uitvoeren? Daarnaast laten we u een aantal inspirerende voorbeelden zien van groene initiatieven uit De Ronde Venen en voorbeelden van projecten uit Utrechtse gemeenten die het traject al eerder doorliepen. De voorbeelden die aan bod komen en de ideeën die u kunt aanleveren, passen allemaal binnen de thema’s landschap, biodiversiteit, cultuurhistorie, educatie en beleefbaarheid. 

Groen aan de Buurt is een programma van Landschap Erfgoed Utrecht, IVN Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Zij organiseren en begeleiden het Groen aan de Buurt-proces in De Ronde Venen samen met de gemeente. Waterschap Amstel Gooi en Vecht is partner van het project. 

Wethouder Kiki Hagen (Openbare Ruimte) is enthousiast over Groen aan de Buurt: ‘’U woont niet voor niets in een Groene Hart-gemeente. Een groene omgeving ziet er mooi uit en is goed voor onze gezondheid, leefklimaat en de biodiversiteit. Groen zorgt er bovendien voor dat er minder hittestress en wateroverlast is. Groen aan de Buurt biedt u de mogelijkheid om samen met uw buurt of buren onze gemeente nog een stukje groener te maken. U krijgt advies en een budget om samen aan de slag te gaan!’’ 

Samen bedenken én doen
Groen aan de Buurt is een DOE-project. Het is niet alleen bedenken, maar vooral ook doen. Na de ideeënavond is er een tweede bijeenkomst op maandag 14 december. Op deze avond kiezen de bewoners welke van de aangedragen ideeën we als project gaan realiseren. Diverse werkgroepen worden gevormd die samen aan de slag gaan om de ideeën tot uitvoering te brengen. Gemeente De Ronde Venen en de provincie Utrecht hebben geld beschikbaar gesteld voor Groen aan de Buurt. Werkgroepen kunnen daardoor ook snel aan de slag met een eigen budget. Ook krijgen zij ondersteuning bij het omzetten van hun idee naar een project met concrete activiteiten. 

Groen aan de Buurt staat open voor ideeën en initiatieven uit alle kernen van de Ronde Venen. Het streven is een mooie spreiding van projecten door de hele gemeente. Waar er uiteindelijk Groen aan de Buurt-projecten van de grond komen, is afhankelijk van de ideeën van inwoners. We nodigen alle inwoners uit de gemeente daarom van harte uit voor de ideeënavond. U kunt zich aanmelden via www.ivn.nl/provincie/utrecht/aanmelden-online-ideeenavond-groen-aan-de-buurt-de-ronde-venen. Vervolgens ontvangt u een link en de instructies om deel te nemen. De eerste ideeënavond duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Bent u hier ook bij? Noteer deze avond dan alvast in uw agenda! Meer informatie over Groen aan de Buurt vindt u op www.groenaandebuurt.nl.   


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uitnodiging online ideeënavond Groen aan de Buurt

Loopt u al een tijdje rond met ideeën of wensen voor een groenere wijk? Doe dan mee met de ideeënavond van Groen aan de Buurt - De Ronde Venen! In het project Groen aan de Buurt gaan bewoners aan de slag om zelf hun buurt groener en aantrekkelijker te maken. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: