De Ronde Venen wil verblijfsrecreatie gematigd laten groeien

De Ronde Venen wil verblijfsrecreatie gematigd laten groeien


Geplaatst op: 11 november 2020

Gemeente De Ronde Venen heeft veel te bieden aan haar bezoekers. Denk aan de Vinkeveense Plassen, het historische centrum van Abcoude, de forten of het open en groene karakter van het buitengebied. Naast inwoners die graag in de eigen gemeente recreëren en dagrecreanten van buiten, bezoeken ook de zogeheten 'verblijfsrecreanten' de gemeente. Zij slapen er 1 nacht of meer. Dit zorgt mede voor werkgelegenheid, levendigheid en omzet in de winkelgebieden en horecagelegenheden. Wie is die verblijfsrecreant, wat zoekt die in gemeente De Ronde Venen en hoe kunnen recreatieondernemers hier op inspelen zonder daarbij de balans uit het oog te verliezen? Dit en meer staat in de Visie verblijfsrecreatie van gemeente De Ronde Venen 2030.

Wethouder Recreatie Alberta Schuurs: "Samen met inwoners en toerisme- en recreatieondernemers werkten wij afgelopen jaar aan een inspirerend toekomstbeeld voor verblijfsrecreatie in onze gemeente. De gedeelde ambitie is het aantal overnachtingen gematigd te laten groeien (gemiddeld 3% per jaar tot 2030). Essentieel is dat het karakter van de verschillende deelgebieden binnen de gemeente behouden blijft, en dat er aandacht is voor de balans tussen het landschap, inwoners en bezoekers. Welke typen verblijfsrecreant passen het beste bij onze gemeente, en in wat voor accommodatie verblijven zij graag? Deze visie biedt concrete uitgangspunten om initiatieven voor verblijfsrecreatie aan te toetsen. Deze visie is nieuw voor de gemeente."

Stijlzoeker, Rustzoeker en Zakentoerist zijn typen verblijfsrecreanten die het beste passen bij gemeente De Ronde Venen. Zij passen bij het karakter van de 3 deelgebieden op het gebied van recreatie: het Plassengebied van Vinkeveen, het Buitengebied van de gemeente en het dorp Abcoude en omgeving. In de visie staan uitgangspunten voor de ontwikkeling van accommodaties voor verblijfsrecreatie met aanvullende uitgangspunten voor 5 specifieke verblijfsvormen: recreatieparken, drijvende recreatieverblijven voor overnachting, particuliere verhuur, camperplaatsen en vrijkomende agrarische bebouwing.

Het college heeft de Visie verblijfsrecreatie. Nota toekomstbeelden verblijfsrecreatie De Ronde Venen 2030 op 12 oktober vastgesteld. En legt de visie nu voor aan de gemeenteraad. De verwachting is dat de raad deze visie bespreekt in de vergadering van 15 december.

 


Laatst bewerkt op: 11 november 2020 12:51

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Ronde Venen wil verblijfsrecreatie gematigd laten groeien

Gemeente De Ronde Venen heeft veel te bieden aan haar bezoekers. Denk aan de Vinkeveense Plassen, het historische centrum van Abcoude, de forten of het open en groene karakter van het buitengebied. Naast inwoners die graag in de eigen gemeente recreëren en dagrecreanten van buiten, bezoeken ook de zogeheten 'verblijfsrecreanten' … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: