Atlantis 1 nog niet opgewassen tegen Achilles

Geplaatst op: 5 september 2011

De selectie van Atlantis, gesponsord door Rabobank, begon begin augustus aan de voorbereiding onder leiding van trainer/ coach Frits Bruijntjes.
Afgelopen zaterdag startte Atlantis 1 met de competitie voor een eerste krachtmeting tegen het bezoekende Achilles 1. Na een prima eerste helft van het eerste van Atlantis, was het in de tweede helft Achilles dat het voortouw nam, wat uiteindelijk resulteerde in een 7-14 nederlaag.

Het team bestaat uit Mark Goverse, Jimmy de Koning, Jelmer Steen, Peter van de Wel, Lisanne van Doornik, Janneke van Ginkel, Sandra Gortenmulder en Masha Hoogenboom. Vanwege een vervelende blessure van Jimmy de Koning speelde Berry de Jong op zijn plek.

2 minuten na het startsignaal was het Atlantis dat op voorsprong kwam na een doelpunt van Lisanne. Daarna ging het in de eerste helft gelijk op. Beide ploegen kwamen om beurten tot scoren.
Beide aanvalsvakken van Atlantis waren zichtbaar zoekende, maar mooie doelpunten bleven niet uit. Jelmer en Berry scoorden beiden een afstandschot en Peter wist er een kort kansje in te leggen. Net voor rust sloeg Achilles het eerste gat en de teams gingen met een 4-6 stand rusten.

De tweede helft speelde Cynthia Sassen op de plek van Janneke in verband met een blessure die zij opliep aan het einde van de eerste helft. In tegenstelling tot Atlantis kwam Achilles goed uit de startblokken en wisten zij gemakkelijk tot scoren te komen. Achilles bleef scoren terwijl doelpunten van Atlantis uit bleven. Zo wist de bezoekende ploeg hun voorsprong uit te breiden. Halverwege de tweede helft werden Jeroen Korver en Alex van Senten ingezet. Met nog ruim 5 minuten te gaan mocht ook Sharon Moen haar intrede maken. Na 30 minuten scoorde Jeroen het eerste doelpunt aan de kant van Atlantis. Een netjes afgemaakte strafworp, vanwege een doorbraak van Masha, zorgde voor een 5-11 stand. In de eindfase van de wedstrijd werd door beide ploegen nog gescoord. De wedstrijd werd afgesloten met een doelpunt van Alex en een 7-14 stand op het scorebord.

Deze nederlaag is uiteraard een teleurstelling voor de Atlantis equipe en laat zien dat er nog werk aan de winkel is. Om zich in de derde klasse te kunnen handhaven zullen nog een aantal stappen gemaakt moeten worden. Met vertrouwen in een positieve groei gaat het eerste van Atlantis aan de slag om een ander resultaat te kunnen laten zien de komende wedstrijden.

Volgende week speelt Atlantis tegen DKV in IJmuiden. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 17 september om 15.30 uur tegen Oranje Nassau.

De selectie van Atlantis, gesponsord door Rabobank, begon begin augustus aan de voorbereiding onder leiding van trainer/ coach Frits Bruijntjes. Afgelopen zaterdag startte Atlantis 1 met de competitie voor een eerste krachtmeting tegen het bezoekende Achilles 1. Na een prima eerste helft van het eerste van Atlantis, was het in … Lees meer »