001 - Escaperoom aglemeen
Kerstverhalen gezocht voor Radio Aalsmeer

Kerstverhalen gezocht voor Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 17 november 2020

Het kinderverhalenprogramma van Radio Aalsmeer ‘Verhalenderwijs’, gaat Kerstverhalen voorlezen in de kerstperiode. Na het succes van de boeken en verhalen voor kinderen, die iedere woensdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur worden voorgelezen, gaan programmamakers Marion Geisler en Rinus van Itterzon verhalen verzamelen voor de Kerst. Verhalen van luisteraars. Door kinderen, maar ook door volwassenen. Wie heeft of schrijft een mooi verhaal dat past in de Kerstperiode? Dat verhaal mag minimaal 500 woorden en maximaal 1000 woorden lang zijn. Stuur het in vóór 7 december aanstaande en wie weet wordt je/uw verhaal voorgelezen op Radio Aalsmeer.

‘Sint & Piet nieuws’ aflevering 2

Afgelopen zaterdag was het eerste ‘Sint & Piet nieuws’. Dennis en Kim belde met Sinterklaas, die in zijn intrek heeft genomen in het Praatjeshuis. Sinterklaas vertelde onder andere hoe kinderen toch nog kunnen genieten van een thuisbezoek, door middel van een digitale video boodschap. Komende zaterdag om 17.00 uur is er weer een ‘Sint & Piet nieuws’. Dit keer zoeken ze contact met Kudelstaart. Want eigenlijk zou Sinterklaas daar a.s. zaterdag aankomen, maar hoe kunnen de kinderen hier nu hun verlanglijstje aan Sinterklaas geven? En afgelopen zaterdag draaide Dennis al de nieuwe Sinthit van de Echte Pieten. Kim sprak ze afgelopen voorjaar al over de opname van de clip. Zaterdag gaat Kim kijken of ze weer contact met ze kan krijgen om te horen hoe het nu met ze gaat.

En natuurlijk is er ook volop Sinterklaas-muziek om in de Sinterklaasstemming te komen. Dus zorg dat je pepernoten klaar hebt staan, zaterdag 21 november tussen 17.00 en 18.00 en kijk en/of luister naar Radio Aalsmeer.

‘Door de Mangel’ verder met bloemiste Fleur

Door de corona-maatregelen konden de uitzendingen van 'Door de Mangel' afgelopen twee weken niet doorgaan. Daarom waren twee herhalingen te horen: de uitzendingen met Mariëlle Buskermolen en Marloes Joore. De uitzending van 23 november zal (mits COVID19 geen roet in het eten gooit) Fleur Looy Diets om 19.00 uur plaatsnemen naast presentator Elbert Huijts als 305e gast. Zij is bloemiste en staat op verschillende plekken in de regio met een bloemenkar. De vorige gast Thomas Visser vroeg zich op 2 november jl. af hoe zij de drukte van haar werk kan combineren met het moederschap. Heb je ook een vraag voor Fleur? Mail deze dan naar studio@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar: 0297-325858.

Opera bij ‘Intermezzo’

Het klassieke radioprogramma ‘Intermezzo’ staat maandagavond 25 november in het teken van de opera. Vooral Italiaanse, Duitse en Franse componisten zullen de revue passeren. Koorwerken en aria's komen voorbij. Twee uur genieten vanaf 21.00 uur en zeker niet alleen voor de operaliefhebber.

‘Young Ones’ over eetstoornissen

Woensdag 25 november om 19.00 uur een bijzondere uitzending van ‘Young Ones’ omdat deze helemaal in het teken staat van eetstoornissen. De onlangs overleden Nikita van 20 jaar had een eetstoornis en staat in deze uitzending centraal. Ze wilde heel graag jonge mensen uitleggen hoe het is om een eetstoornis te hebben om te voorkomen dat er meer jongeren hetzelfde lot zouden moeten ondergaan. Jonas, Stevan en Ilse hebben onder andere contact met haar ouders over hoe het is voor het gezin om je dochter te zien lijden aan deze eenzame ziekte. En ook spreken ze de 20-jarige Miriam van Oorschot, die Nikita ook heeft gekend. Ze is, doordat ze zelf aan een eetstoornis leed, iets heel moois is begonnen. Als ervaringsdeskundige maakt ze zogenaamde recoveryboxen om patiënten of hun gezin een hart onder de riem te steken. Nikita zal in deze uitzending dus echt een stem hebben.Laatst bewerkt op: 17 november 2020 09:41

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kerstverhalen gezocht voor Radio Aalsmeer

Het kinderverhalenprogramma van Radio Aalsmeer ‘Verhalenderwijs’, gaat Kerstverhalen voorlezen in de kerstperiode. Na het succes van de boeken en verhalen voor kinderen, die iedere woensdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur worden voorgelezen, gaan programmamakers Marion Geisler en Rinus van Itterzon verhalen verzamelen voor de Kerst. Verhalen van luisteraars. Door kinderen, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: