Goede seizoenstart Atlantis 2

Geplaatst op: 5 september 2011

Atlantis 2 begon met Chantal Poolman, Melissa van der Stap, Alex van Senten en aanvoerder Kristian Geerdinck in de aanval. De verdediging bestond uit Cynthia Sassen, Tamara Gortenmulder, Jacco van Koeverden Brouwer en Goof van Straaten. Beide ploegen hadden in de warmte moeite met scoren. Atlantis was verdedigend te gretig. GKV profiteerde hiervan door de verdiende strafworpen te verzilveren. Omdat Atlantis via velddoelpunten scoorde, bleef de stand gelijk tot 3-3. Hierna kon GKV met een afstandschot en een doorloopbal een gaatje slaan. Atlantis kwam ook nog eenmaal tot scoren, en zette hiermee de ruststand op 4-5. Coach Tamira Breedijk hamerde er in de rust op dat er verdedigend minder fouten gemaakt moesten worden, zodat er geen strafworpen meer weggegeven zouden worden. Robin van 't Schip verving in de tweede helft de moegestreden Goof van Straaten. Beiden hadden vóór de wedstrijd van Atlantis 2 al een wedstrijd van hun eigen team in de benen. Atlantis 2 dankt beide heren voor hun inzet! Ook in de tweede helft waren Atlantis en GKV aan elkaar gewaagd. Er werd aan beide kanten hard gewerkt, maar niet veel gescoord. Atlantis wist de in de eerste helft opgelopen achterstand weer goed te maken. De stand werd gelijkgetrokken naar 7-7. Atlantis drukte door en wist met twee afstandschoten, onder meer door de in het veld gekomen Joyce Gortenmulder, voor het eerst afstand te nemen van GKV: 9-7. Helaas wist GKV door verdedigende slordigheid van Atlantis snel weer langszij te komen. Hierna volgde een spannende slotfase, waarin beide ploegen op zoek gingen naar de winnende treffer. Het vizier van Atlantis stond scherper, met een afstandschot bepaalde de Rabobank-formatie de eindstand op 10-9.
Een goed begin voor Atlantis 2, dat na de degradatie van afgelopen seizoen hoopt dit seizoen mee te kunnen doen in de strijd om het kampioenschap.

De volgende wedstrijd van Atlantis 2 is aankomende zaterdag om 1700 uur in Leiderdorp. Tegenstander is dan Velocitas. Op 17 september speelt Atlantis 2 thuis op het sportpark aan de Hoofdweg tegen Fluks uit Oegstgeest. Deze wedstrijd begint om 1400 uur.

De door de Rabobank gesponsorde korfballers van Atlantis 2 zijn het nieuwe seizoen goed begonnen. In een warm Mijdrecht was het Haagse GKV de tegenstander. In een gelijkopgaande wedstrijd was het Atlantis dat uiteindelijk de punten in eigen huis hield: 10-9. Atlantis 2 begon met Chantal Poolman, Melissa van der … Lees meer »