001 -Family
Dienstregeling Connexxion Aalsmeer verandert in 2021

Dienstregeling Connexxion Aalsmeer verandert in 2021


Geplaatst op: 17 november 2020

Door de maatregelen rondom Covid-19 reizen er minder mensen met het openbaar vervoer. Om deze reden heeft Connexxion de dienstregeling voor de eerste helft van 2021 aangepast. Uitgangspunt is het in standhouden van een hoogwaardig en fijnmazig ov-netwerk met zo min mogelijk hinder voor reizigers. De wijzigingen gaan op 3 januari 2021 in. Tot die tijd, dus ook in de kerstvakantie, rijden de bussen nog via de huidige dienstregeling. 

Deze aangepaste regeling heeft ook consequenties voor Aalsmeer. Buslijn 342 (Uithoorn-Aalsmeer-Schiphol) vervalt tijdelijk per 3 januari. Hiervoor komt buslijn 198 (Aalsmeer Hortensiaplein-Schiphol) terug die met dezelfde frequentie als buslijn 342 rijdt. 

Wethouder Robert van Rijn: “Gelukkig vallen de consequenties voor Aalsmeer mee. Gezien de omstandigheden ben ik tevreden waarop Connexxion, in deze lastige periode, invulling geeft aan de aangepaste dienstregeling in Aalsmeer.

Lijnen na oplevering Burgemeester Kasteleinweg

Lijn 198 is ook tijdelijk, deze rijdt tot de oplevering van de Burgemeester Kasteleinweg. Daarna komt er een snelle hoogfrequente busverbinding tussen zowel Schiphol Plaza-Schiphol Zuid (diverse buslijnen) én tussen Aalsmeer en Schiphol Zuid (buslijn 340). Schiphol Zuid wordt dan het overstappunt. 

Monitoring

Connexxion blijft de dienstregelingen vanaf 3 januari goed monitoren en schaalt de regeling weer op als dit mogelijk is. 

9292

Gaat u op reis stippel van te voren de route uit op www.9292.nl of gebruik de app 9292. Hier staan de laatste dienstregelingen en handige looproutes om u van deur tot deur te brengen.


Laatst bewerkt op: 17 november 2020 11:01

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dienstregeling Connexxion Aalsmeer verandert in 2021

Door de maatregelen rondom Covid-19 reizen er minder mensen met het openbaar vervoer. Om deze reden heeft Connexxion de dienstregeling voor de eerste helft van 2021 aangepast. Uitgangspunt is het in standhouden van een hoogwaardig en fijnmazig ov-netwerk met zo min mogelijk hinder voor reizigers. De wijzigingen gaan op 3 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: