Puike competitiestart Atlantis A1

Geplaatst op: 5 september 2011

Afgelopen zaterdag heeft Atlantis A1 vriend en vijand verrast door het sterker geachte Tempo A1 uit Alphen aan den Rijn te verslaan. Via een 7-0 ruststand stonden er na het laatste fluitsignaal de alleszeggende cijfers 13-7 op het scorebord. Atlantis A1, ook dit seizoen gesponsord door Van Dam, speelt ook dit jaar weer in de landelijke 1e klasse.

Na een intensieve voorbereiding gaan de trainers/coaches Marijke Pauw en Arie Zaal het seizoen hoopvol in met de volgende spelers: Megan van Aken, Sophia van der Horst, Sharon Moen, Ciska Taal, Timo Jongerling, Jeroen Korver, Robin van 't Schip en Goof van Straaten. Tegenstander Tempo, waarvan Atlantis vorig seizoen twee keer verloor, was de eerste horde om te nemen. De eerste aanval speelde de bal goed rond, het creëerde veel kansen, maar miste vooral in het begin van de wedstrijd veel opgelegde kansen. Ook Tempo had moeite om het gat van de korf te vinden en zo bleef het een gelijkopgaande strijd. Het was aanvoerder Jeroen Korver die voor Atlantis het eerste doelpunt noteerde.

Er viel een last van de schouders bij de spelers. Ciska Taal liet niet lang daarna van zich gelden en scoorde het tweede doelpunt. Ook het nieuwe aanvalsvak begon voortvarend, maar het vizier stond ook hier nog niet op scherp. De vele toegekende vrije ballen werden niet verzilverd. Het was Megan van Aken, teruggekomen na een knieblessure, die met een listig balletje bij de korf 3-0 neerzette. Timo Jongerling schoot van afstand de 4-0 binnen. De benjamin van het team, Ciska, schoot Atlantis naar 5-0 en Jeroen verzilverde een strafworp (verkregen door Ciska) 6-0. Het laatste wapenfeit voor rust kwam uit handen van Goof van Straaten. Van verre afstand werd nummer zeven er ingegooid.

Een ongekende luxe, ongeloof en bovendien enige consternatie in het team. Tempo, in de zaal zelfs uitkomend in de overgangsklasse, werd hier overklast. Kan het team dit volhouden in de tweede helft? Na rust tapte Tempo uit een ander vaatje en waren de eerste tien minuten beter en feller uit de kleedkamer gekomen dan Atlantis. Er werd driemaal op rij gescoord hetgeen de stand op 7-3 bracht. Het was Megan die Atlantis' voorsprong vergrootte naar 8-3. Tempo bleef geloven in een stunt en haakte aan 8-4, maar het trio Ciska (schot) Sophia (doorloopbal) en Goof (strafworp) tilden de stand na 11-4. De wedstrijd was gespeeld. Na de 11-5 legde Jeroen doelpunt twaalf erin en via 12-6 wist invaller Maarten Helsloot zijn debuut te bekronen met een doelpunt. Tempo sloot af op 13-7. Ook Eva Haspels maakte haar debuut en Lars van Walraven mocht na een lange meeslepende knieblessure weer enkele minuten meespelen.

Afgelopen zaterdag heeft Atlantis A1 vriend en vijand verrast door het sterker geachte Tempo A1 uit Alphen aan den Rijn te verslaan. Via een 7-0 ruststand stonden er na het laatste fluitsignaal de alleszeggende cijfers 13-7 op het scorebord. Atlantis A1, ook dit seizoen gesponsord door Van Dam, speelt ook … Lees meer »