Hertha begint competitie met eenvoudige overwinning

Geplaatst op: 5 september 2011

Na een rommelige voorbereiding, waarin maar twee wedstrijden werden gespeeld, moest Hertha afgelopen zaterdag op bezoek bij DOB in Nigtevecht. DOB was vorig jaar ook de tegenstander en kon maar net degradatie voorkomen.

Hertha begon de wedstrijd goed, de verdediging van DOB werd onder druk gezet en de gasten creëerden de nodig kansen. Jorg Landwaart zette Hertha na twintig minuten spelen op voorsprong, na een mooie solo waarin hij drie verdedigers te snel af was rondde de schaduwspits bekwaam af, 0-1. Voor rust had Hertha nog volop kansen om de score uit te breiden, maar een de echte scherpte in de afronding ontbrak.

Na rust besliste Hertha in korte tijd de wedstrijd. Bart de Groot werd goed vrij gespeeld en vond Wim Mollers, de spits schoot raak in de korte hoek, 0-2. Jerry Remmers zorgde na een klein uur spelen voor de definitieve beslissing, zijn afstandsschot belandde via een verdediger achter de keeper van DOB, 0-3. Hertha probeerde het tempo hoog te houden en de veldverhouding ook in de score uit te drukken, maar de krachten vloeiden langzaam weg. Vlak voor tijd zorgde de Groot voor de eindstand, de uit de jeugd overgekomen middenvelder liep zich slim vrij en werd gevonden door invaller Frans Ruizendaal, uit de draai schoot hij raak, 0-4.

De overwinning van Hertha geeft een goed gevoel voor het verdere verloop van de competitie, maar tegenstander DOB zal ook dit jaar bij de zwakkere teams behoren. Zaterdag treft Hertha ook een oude bekende, JOS/Watergraafsmeer uit Amsterdam komt dan op bezoek in Vinkeveen. Vorig jaar won Hertha de uitwedstrijd maar ging het thuis onderuit tegen de Amsterdammers.

Hertha 2 speelde voor de beker gelijk op bezoek bij CSW in Wilnis. In de laatste minuut maakte de thuisploeg gelijk, 3-3. Zaterdag begint Hertha 2 met de competitie, HSV'69 komt dan op bezoek. De wedstrijd begint om 12.15 uur.

Hertha speelt zaterdag tegen JOS/Watergraafsmeer, om 14.30 uur zal er worden afgetrapt op Sportpark de Molmhoek.

Hertha is de competitie goed begonnen door de uitwedstrijd tegen DOB met 0-4 te winnen. In een eenzijdige wedstrijd waren de Vinkeveners duidelijk te sterk voor de thuisploeg, maar mistte het vooral in de eerste helft scherpte in de afronding. Na een rommelige voorbereiding, waarin maar twee wedstrijden werden gespeeld, … Lees meer »