001 - Escaperoom aglemeen
Kinderen van de Julianaschool spelen met getallen tijdens Grote Rekendag

Kinderen van de Julianaschool spelen met getallen tijdens Grote Rekendag


Geplaatst op: 20 november 2020

De Grote Rekendag zou eigenlijk in maart al plaatsvinden, maar door de sluiting van de school i.v.m. het coronavirus, kon dat toen niet doorgaan. Donderdag 19 november werd het rekenfeest op de Koningin Julianaschool in Wilnis alsnog gehouden. De titel van de Grote Rekendag was dit jaar ‘De Getallenfabriek’. De Grote Rekendag richt zich op het vergroten van de wiskundige geletterdheid van kinderen, door onderzoekend leren en speelse opdrachten. De dag begon in de hal van de school met de Grote Aftelling. Op een eenvoudige manier werden de verjaardagen van alle kinderen in beeld gebracht. Alle kinderen stonden bij een getal, de dag van de maand waarop ze jarig waren. Er werd afgeteld van 31 naar 0 en tegelijkertijd werd er geroepen en gezwaaid door de kinderen die op die dag jarig waren. Bij ‘0’ begon de Grote Rekendag.

Na de spetterende opening konden de leerlingen van alle groepen op hun eigen niveau aan de slag met allerlei leuke opdrachten rond het thema. Zo werden de kleuterklassen omgedoopt tot een getallenfabriek, waren er rekencircuits in de middenbouw en in de bovenbouwgroepen waren de lokalen veranderd in een escaperoom vol uitdagende getallenpuzzels. Door op een nieuwe manier naar getallen te kijken, ontstonden er nieuwe leermomenten. Door de veelzijdige opdrachten en de feestelijke sfeer was het weer een groot succes.

 
Laatst bewerkt op: 20 november 2020 18:57

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kinderen van de Julianaschool spelen met getallen tijdens Grote Rekendag

De Grote Rekendag zou eigenlijk in maart al plaatsvinden, maar door de sluiting van de school i.v.m. het coronavirus, kon dat toen niet doorgaan. Donderdag 19 november werd het rekenfeest op de Koningin Julianaschool in Wilnis alsnog gehouden. De titel van de Grote Rekendag was dit jaar ‘De Getallenfabriek’. De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: