001 - Escaperoom aglemeen
Jozefschool gaat voor gezond

Jozefschool gaat voor gezond


Geplaatst op: 21 november 2020

“Een toekomst met toekomst” is het credo van de Jozefschool in Vinkeveen. Gezonde leerlingen in een duurzaam ingerichte leeromgeving zijn daar onderdelen van. Daarom doet de basisschool mee met het EU-Schoolfruit & groente-programma. Tot en met april 2021 ontvangt de Jozefschool iedere week een grote krat met afwisselend wortels, bananen, appels, tomaten, meloen en nog veel meer. Voor ieder kind is er zo een lekkere snack vergezeld met lessen over gezonde voeding. Bovendien is er voor de ouders een bijkomend voordeel, die hoeven namelijk geen tussendoortje meer mee te geven.

Ook het schoolplein wordt nog duurzamer en gezonder. Zo willen de kinderen graag zelf water tappen op het schoolplein met de Dopper die ze hebben gekregen. Om een watertap te realiseren, deed de Jozefschool mee aan Match Making Day. Er kwam al snel een match: Van Walraven gaat de tap maken!

Naast gezond eten en drinken is bewegen natuurlijk belangrijk. Het schoolplein beschikte al een aantal jaar over een doolhof van knotwilgen. Daarin wordt niet alleen heerlijk gespeeld, maar het stukje natuur wordt ook gebruikt voor educatieve speurtochten als onderdeel van lesprogramma’s. Nieuwe, duurzame elementen voor het plein zijn nu mogelijk door een tweede match op de Match Making Day met Walraven (zonder ‘Van’). Met de hulp van deze lokale bedrijven draagt dus echt iedereen zijn natuursteentje bij. Ouders steken de handen uit de mouwen en de Tussenschoolse Opvang (de ‘overblijf’) schenkt tevens een schommel. Ondertussen mogen de leerlingen meedenken over het plan om het schoolplein te voorzien van nog meer uitdagende speeltoestellen van natuurlijke materialen. Met elkaar, voor elkaar.

 


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jozefschool gaat voor gezond

“Een toekomst met toekomst” is het credo van de Jozefschool in Vinkeveen. Gezonde leerlingen in een duurzaam ingerichte leeromgeving zijn daar onderdelen van. Daarom doet de basisschool mee met het EU-Schoolfruit & groente-programma. Tot en met april 2021 ontvangt de Jozefschool iedere week een grote krat met afwisselend wortels, bananen, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: