001 -Family
Aangepaste decemberacties Amnesty Uithoorn

Aangepaste decemberacties Amnesty Uithoorn


Geplaatst op: 22 november 2020

Write for Rights

Ook dit jaar organiseert Amnesty International in het kader van de viering van de Dag van de Rechten van de Mens op 10 december de de schrijfactie Write for Rights, voorheen Schrijfmarathon geheten. Vorig jaar schreven deelnemers een recordaantal van 6,6 miljoen brieven; in Nederland waren dat er 332.000. Brieven aan regeringen en autoriteiten waarin we opkomen voor mensen die onterecht worden gevangengezet of bedreigd. Het is gebleken dat de massale aankomst van brieven effect heeft. Ook dit jaar gaat er weer geschreven worden. Maar vanwege corona zal dit een ‘thuis-schrijfmarathon’zijn. U kunt daar als volgt aan deelnemen.

Ga naar  writeforrights@amnesty.nl en bestel jouw 1-persoonspakketje voor jouw  Thuis-schrijfmarathon. In dat pakket zit alles wat je nodig hebt: 1 pen, 1 schrijfblok, 10 voorbeeldbrieven + informatie, en 10 blanco groetenkaarten. En ook hoe je het moet versturen. Maar om de portokosten te drukken, kun je ook je 1-persoonspakket bestellen in Uithoorn, bij bertschaap@amnesty.nl  . Bert komt het pakket bij je thuis brenge , hij kan de geschreven brieven en kaarten ook weer bij je ophalen. Dan verstuurt hij ze samen met andere brieven, en die porto betaalt Amnesty-Uithoorn.

Groetenkaartenactie

De werkgroep Uithoorn/De Kwakel van Amnesty-International verzorgt ieder jaar in december de verkoop van groetenkaarten. Kopers sturen deze naar mensen die in meestal erbarmelijke omstandigheden worden gevangen gehouden, omdat ze strijden voor mensenrechten. Het zijn dus altijd onschuldige gevangenen

Normaal gesproken zouden we de kaarten, waar al een postzegel opgeplakt zit, of in het winkelcentrum of in de kerken aanbieden. Door de coronapandemie en de maatregelen om die te beteugelen is dit in de komende decembermaand helaas niet mogelijk. Om de genoemde slachtoffers niet in de steek te laten, willen we u toch de mogelijkheid bieden om dit jaar kaarten te versturen. Wij doen dit nu op de volgende manier:

De kaarten worden gratis aangeboden; 
Op deze ansichtkaarten staat al het adres van de persoon vermeld. De beschrijving van de situatie waarin hij of zij zich bevindt wordt meegeleverd plus een aantal voorbeelden van de groet die u op de kaart kunt vermelden;
Voor de postzegel moet u dit jaar zelf zorgen (€1,50) ;
De medewerkers van Amnesty zullen de door u bestelde kaarten of kaart in de tweede week van december bezorgen op het door u aangegeven adres;
Via e-mail of schriftelijk kunt u aangeven hoeveel kaarten u wilt versturen. U kunt op deze manier niet zelf de kaarten uitzoeken, maar wij zullen zorgen voor een evenredige verdeling van de bestelde kaarten naar de geadresseerden. 
U kunt uw bestelling tot en met maandag 30 november met uw naam en adresgegevens plus het aantal gewenste kaarten e-mailen naar bert@amnestyuithoorn.nl                                        of op papier inleveren bij: Carel Nieber, Rietgans 30, 1423 RB Uithoorn.

 
What do you want to do ?
New mail

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aangepaste decemberacties Amnesty Uithoorn

Write for Rights Ook dit jaar organiseert Amnesty International in het kader van de viering van de Dag van de Rechten van de Mens op 10 december de de schrijfactie Write for Rights, voorheen Schrijfmarathon geheten. Vorig jaar schreven deelnemers een recordaantal van 6,6 miljoen brieven; in Nederland waren dat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: