Zwemvereniging De Meerkoeten keert terug naar Abcoude

Zwemvereniging De Meerkoeten keert terug naar Abcoude


Geplaatst op: 23 november 2020

De van origine Abcouder zwemvereniging 'De Meerkoeten' komt in 2021 terug naar Abcoude. De vereniging is terug na een gedwongen vertrek, vijf jaar geleden na de sloop van hun thuishaven ‘Het Meerbad’ in 2015. Vanaf maandag 4 januari is de vereniging terug en zijn alle Meerkoeten weer te bewonderen in het nieuwe zwembad: ‘Het Sporthuis Abcoude’. Hier zal de vereniging op de dinsdag, donderdag en vrijdagavonden in het water te vinden zijn.

De Meerkoeten is decennia lang onderdeel geweest van de Abcouder cultuur en het lokale straatbeeld. Abcoudenaren hebben door de jaren heen bij De Meerkoeten leren zwemmen, leren winnen en verliezen, accepteren en incasseren, maar bovenal vrienden gemaakt en lief en leed gedeeld. De vereniging bestaat al ruim 80 jaar en startte ooit in het Abcoudermeer. In de jaren ’70 huisvestte de vereniging in Het Meerbad, waar het tot eind 2015 heeft gezwommen. Na de sloop van Het Meerbad is de vereniging uitgeweken naar Amsterdam.

Voorzitter Dylan Rijlaarsdam: “Het is geen geheim dat we door de verhuizing naar Amsterdam leden hebben verloren. Dat is ook niet gek. Maar we zijn zo blij en trots dat we terugkeren in het straatbeeld van Abcoude. We gaan er volle bak tegenaan en hopen weer uit te groeien tot de vereniging die we ooit waren. Op dit moment hebben we twee fanatieke heren waterpoloteams en een groep zwemmers die ontzettend hard trainen en we blijven naar de toekomst kijken. Mochten mensen interesse hebben om mee te trainen, kom vooral een keer op onze trainingsavonden kijken.”


Laatst bewerkt op: 23 november 2020 11:10

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zwemvereniging De Meerkoeten keert terug naar Abcoude

De van origine Abcouder zwemvereniging 'De Meerkoeten' komt in 2021 terug naar Abcoude. De vereniging is terug na een gedwongen vertrek, vijf jaar geleden na de sloop van hun thuishaven ‘Het Meerbad’ in 2015. Vanaf maandag 4 januari is de vereniging terug en zijn alle Meerkoeten weer te bewonderen in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: